Znani izvidi Pogačarjeve tomografije

Kolesarstvo 9. Jun 202312:40 0 komentarjev
Tadej Pogačar
Tadej Pogačar. Foto: profimedia

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar lahko po aprilskem zlomu zapestja trenira brez omejitev, piše multimedijski portal RTV Slovenije, ki je povzel informacijo nizozemskega kolesarskega portala Wielerflits.

Štiriindvajsetletnik s Klanca pri Komendi si je dve kosti v zapestju zlomil na spomeniku Liege-Bastogne-Liege 23. aprila, po operaciji pa je sledilo pettedensko okrevanje.

Zdaj po informacijah ekipe UAE Team Emirates, ki je Wielerflitsu poslala izjavo o zdravstvenem stanju, Pogačar trenira brez omejitev.

“Izvidi računalniške tomografije (CT) so pozitivni. Kosti se dobro celijo. Zdaj lahko brez omejitev trenira na cesti in bo nehal trenirati na trenažerju. Iz preventivnih razlogov bo še naprej uporabljal opornico za zapestje,” je izjavo ekipe emiratov citiral Wielerflits.

Pogačar se je po končani prvi fazi okrevanja konec maja odpravil na prvi del višinskih priprav v Sierro Nevado, pred nastopom na državnem prvenstvu v kronometru (22. junij) na Pokljuki in cestni dirki (25.) v Radovljici pa si bo ogledal še nekatere ključne etape za prihajajočo dirko po Franciji. Ta se bo začela 1. julija v Baskiji.

Dvakratni zmagovalec Toura (2020, 2021) bo na francoski pentlji glavni favorit za skupno zmago ob lanskem zmagovalcu, Dancu Jonasu Vingegaardu (Jumbo-Visma). Ta trenutno prepričljivo vodi na enotedenski dirki po Dofineji.