Andrej Žakelj z dobrim delom do nove pogodbe

Košarka 3. Jul 202310:59 0 komentarjev
Andrej Žakelj, trener Studentski centar
Foto: SC Derby/Filip Roganović

Slovenski košarkarski trener Andrej Žakelj je pogodbo s KK Derby Podgorica podaljšal še za tri sezone, je sporočil črnogorski klub.

Žakelj se je Derbyju pridružil leta 2021. V razmeroma mladem klubu so ob prvem preboju v elitno ligo ABA iskali strokovnjaka, ki bi ustrezal dolgoročni viziji kluba. S potezo so zadeli v polno. Že v prvi sezoni v jadranski ligi so presegli vsa pričakovanja. Namesto v boju za obstanek so se znašli pred vrati končnice in osvojili 7. mesto.

Intervju: Andrej Žakelj

V sezoni 2022/23 so Črnogorci pod slovenskim vodstvom storili še korak naprej in prvič zaigrali v izločilnih bojih. V četrtfinalu so se spopadli s Partizanom in ga dodobra namučili ter izpadli šele po trdem boju na odločilni tretji tekmi serije. V državnem prvenstvu je Podgorica padla šele v finalu, ko je bila pričakovano premočna Budućnost.

Z dobrim delom je 44-letni strokovnjak prepričal klubske veljake v podpis nove dolgoročne pogodbe. V Podgorici bo Žakelj vsaj do leta 2026. “Z Žakljem želimo nadaljevati z dobrimi izidi in razvijanjem mladih talentov, po katerih je naš klub tudi prepoznaven,” so na klubskem Facebook profilu zapisali ob delitvi novice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!