Blaž Mesiček se vrača na jadransko sceno

Košarka 19. Avg 202220:01 0 komentarjev
Blaž Mesiček. Foto: Aleš Fevžer

Del zagrebške Cibone, ki se je zaradi velikih finančnih dolgov znašla na robu prepada, bo na začetku sezone tudi nekdanji slovenski reprezentant Blaž Mesiček.

Javno še vedno ni povsem znano, na kakšen način in predvsem s čigavo pomočjo se bodo v Zagrebu lotili reševanja  Cibone. Ta se v zadnjih letih utaplja v dolgovih. V pretekli sezoni jo je v katastrofalnih razmerah slovenski trener Gašper Okorn pripeljal celo do dvojne hrvaške krone, nato pa je ekipa povsem razpadla.

Dolgo je kazalo, da prave rešitve ne bo. S posebno iniciativo se je v reševanje sprva vključil tudi legendarni Aco Petrović, ki je zbiral donacije, a nato dvignil roke. Klubsko vodstvo je nato le zagotovilo vse potrebo za oblikovanje trenerskega štaba in del igralskega kadra za začetek priprav na novo sezono.

Cibono, ki bo še naprej nastopala v ligi ABA, bo po novem vodil Josip Sesar. Ekipa bo povsem spremenjena. Velik del igralskih mest je še prazen. Bo pa priprave z Volkovi začel nekdanji občasni slovenski reprezentant Blaž Mesiček.  25-letni visoki branilec je nazadnje igral za madžarski OSE Lions in grški Rodos, pred tem pa v ligi ABA tudi za Split, Mego in ljubljansko Olimpijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!