Presenečenje iz ZDA: LeBron James na izhodnih vratih?

Košarka 2. Feb 20249:59 1 komentar
Dončić LeBron
Foto: Profimedia

Po poročanju v ZDA naj bi bil pred četrtkovim zaprtjem trgovanja v ligi NBA za menjavo na voljo nihče drug kot "kralj" LeBron James. Senzacionalno novico je v svet poslal novinar David Pingalore, ki se sicer le redko oglasi, a kadar se sklicuje na svoje informacije, ima praviloma prav. Zato čez lužo njegovega "čivka" ne jemljejo z rezervo, medtem ko se je na zapis odzval tudi zastopnik 39-letnega zvezdnika.

Če se je zimska nogometna tržnica zaprla brez pravega ognjemeta, je drugače v dveh drugih globalnih športnih panogah. V četrtek je formulo ena zatresla senzacionalna selitev Lewisa Hamiltona od Mercedesa k Ferrariju, ki pa bo realizirana šele z letom 2025. Dan pozneje je v ZDA močno zadonela novica, da naj bi bil na voljo za menjavo zvezdnik LA Lakersov LeBron James.

“S strani NBA virov je LeBron James v Lakersih na vrhu seznama za menjavo. Rob Pelinka išče pravo moštvo za ples in je blizu kupca. Lebron in Anthony Davis danes ne bosta igrala,” je pred gostovanjem Jezernikov v Bostonu zapisal David Pingalore, sicer novinar televizije KTLA, ki na tekmah mestnih tekmecev LA Clippers opravlja tudi vlogo letečega reporterja.

S tem je Pingalore sprožil precejšen odziv, saj je v preteklosti v redkih trenutkih, ko se je oglasil, vedno zadel. Tako so zdaj viralni postali tudi njegovi pretekli “čivki”, ki mu dajejo kredibilnost. Leta 2019 je prepričano trdil, da bo Kawhi Leonard podpisal za Clipperse in ne Lakerse ter imel prav. Leto prej je prvi poročal, da se bo LeBron iz Clevelanda preselil v slovito zlato-vijolično franšizo. Glede LeBrona je bil prvi tudi že davno pred njegovo vrnitvijo iz Miamija v Cleveland.

LeBron James to sezono v povprečju na parketu preživi 34,7 minute in v tem času vpoše 24,9 točke, 7,5 skoka in 7,7 asistence. To je njegova 21. sezona v ligi NBA.

LeBron James
LeBron James še vedno leti visoko. Foto: profimedia

Odšteva tudi LeBron

Bencin na ogenj priliva tudi LeBronov sredin tvit, ko je objavil sliko peščene ure. Sprva se je zdelo, da je v pričakovanju okrepitev, zdaj se ga interpretira z druge strani, da je nemara v pričakovanju svoje menjave.

Hiter odziv LeBronovega agenta

Manj kot 24 ur po zapisu se je oglasil Rich Paul, kar se sicer ne zgodi pogosto. “LeBron ne bo menjan, niti tega ne prosimo,” je za ESPN dejal Paul in tako zanikal možnost, da bi njegov klient v naslednjih dneh menjal klubske barve. Škarje in platno sta sicer povsem v rokah kluba, saj igralci pri menjavi nimajo besede, razen v primeru posebne klavzule v pogodbi, ki jim omogoča blokiranje menjav, a te LeBron nima.

Športni direktor Lakersov Rob Pelinka ima za odločitev, v eno ali drugo smer, čas do četrtka, 8. februarja do 21. ure po slovenskem času, ko se za to sezono zapre tržnica lige NBA.

V zadnjih sedmih tednih so Jezerniki na 24 tekmah vpisali kar 15 porazov, z razmerjem 25-25 so na skromnem 9. mestu lestvice zahodne konference. Čeprav LeBron pri 39 letih ostaja enigma, saj s predstavami izjemno kljubuje letom, se zdi, da priložnosti za nov prstan z Jezerniki ne bo več imel.

Po objavi Pingalora se mediji že igrajo z morebitnimi menjavami, kje bi lahko “kralj” lovil svoj peti naslov prvaka. Dva je sicer osvojil z Miamijem in po enega s Clevelandom ter Los Angelesom. Omenja se Miami, kjer bi torej znova združil moči s trenerjem Erikom Spoelstro. V igri bi lahko bila Philadelphia, ki pa je v četrtek zaradi poškodbe meniskusa za dlje časa ostala brez Joela Embiida. Zelo aktivni so na trgu še naprej Kratkohlačniki, ki so se med letošnjo sezono že krepili, pred dnevi so iz Toronta pripeljali OG-ja Anunobija. Zadnji dnevi letošnje tržnice lige NBA bodo še zelo razburljivi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje