Čančar se je vrnil, Denver pa se je odločil (VIDEO)

Košarka 23. Jun 202420:13 2 komentarja

Medtem ko je Vlatko Čančar v dresu slovenske reprezentance v Vilni igral prvo tekmo po kar 324-dnevnem tekmovalnem premoru, je njegov delodajalec sprejel odločitev, da ne bo izkoristil pogodbene možnosti zadnje sezone. Vseeno to še ne pomeni, da Koprčan zapušča Denver.

“Preveč sem garal, da ne bi bil pripravljen,” je pred dnevi dejal Vlatko Čančar. Danes je to potrdil tudi v praksi. 27-letni Koprčan se je namreč po skoraj enajstim mesecih in rehabilitaciji po hudi poškodbi kolena vrnil pod koše (6 točk, 5 skokov v 15 minutah). Prihodnji teden bo dvakrat igral tudi v Stožicah (torek z Litvo, petek z Brazilijo), nato pa upa na nastop v olimpijskih kvalifikacijah. V tem obdobju se bo razjasnila tudi njegova klubska usoda.

Nekaj je sicer že jasno. Denver ne bo izkoristil pogodbene možnosti za dodatno sezono v vrednosti 2,4 milijona ameriških dolarjev. Odločitev so pri lanskoletnih prvakih sprejeli nekaj ur pred iztekom roka. Posledično to pomeni, da bo Čančar z začetkom novega meseca postal prost košarkar. Vseeno pa to še ne pomeni dokončno, da bo zapustil Kolorado. Denver bi namreč lahko slovenskemu krilnemu centru ponudil novo pogodbo. Namiguje se na minimalno enoletno pogodbo.

Vlatko Čančar je sicer član Denverja od leta 2019, pred tem pa je v Evropi igral za domači Koš, Olimpijo, Mego, Škofjo Loko in Burgos. Lani je sicer zanimanje zanj kazal tudi Panathinaikos. Letos je njegovo pogajalsko izhodišče zaradi izpuščene sezone drugačno.

Spored pripravljalnih tekem:

Litva – Slovenija 92:86
25. junija: Slovenija – Litva (Telemachov spektakel – Ljubljana)
28. junija: Slovenija – Brazilija (Ljubljana)

Vse tekme si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na Sportklubu.

Olimpijske kvalifikacije:

2. julija: Slovenija – Hrvaška (Pirej)
4. julija: Slovenija – Nova Zelandija (Pirej)

Polfinale in finale bosta 6. in 7. julija.

Olimpijske igre v Parizu bodo na sporedu med 26. julijem in 11. avgustom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje