Častivredno priznanje za slovensko košarkarico

Košarka 25. Mar 202411:27 0 komentarjev
Ajša Sivka
Foto: Aleš Fevžer

Mlada slovenska reprezentantka in članica italijanske evroligaške zasedbe Famila Schio je v teh dneh prejela novo priznanje. Izbrana je bila namreč v ekipo sveta vzhajajočih zvezd, ki se bo 13. aprila v Portlandu pomerila proti ameriški zasedbi.

Dvoboji najbolj nadarjenih košarkarjev iz Združenih držav Amerike in preostalega sveta (Nike Hoop Summit) imajo bogato tradicijo, saj bo letošnja izvedba v Oregonu v zvezni državi Portland že petindvajseta po vrsti. Šele drugič se bodo širši košarkarski javnosti predstavila dekleta.

Med štiriindvajsetimi izbranimi košarkaricami bo na dvoboju 13. aprila tudi Slovenka Ajša Sivka.

Osemnajstletna igralka italijanskega Schia si je vabilo prislužila zaradi odličnih iger in napredka, ki ga kaže predvsem v zadnjem letu. Ko so se Slovenke na zadnjem prvenstvu veselile naslova evropskih mladinskih prvakinj, je bila Sivka izbrana za najkoristnejšo igralko prvenstva, vse večjo vlogo pa dobiva tudi v slovenski članski reprezentanci in italijanski evroligaški zasedbi Famila Schio.

Slovenska košarkarska reprezentanca, eurobasket, slovenija, jakovina, sivka, lisec
Foto: FIBA

Tako tudi ne preseneča dejstvo, da se je znašla v izboru za naj mlado igralko letošnje sezone ženskega najmočnejšega klubskega tekmovanja.

Del elitne družbe

“Da bom del tega košarkarskega dogodka, mi zelo veliko pomeni. Izjemno vesela sem, da sem se znašla na seznamu vabljenih igralk. Še posebej glede na dejstvo, da je v ekipi zelo malo deklet iz Evrope, saj jih večina že igra oziroma bo igralo v ZDA. Takšna priložnost se ti ne ponudi vsak dan in druženja, treniranja ter tekme z vsemi dekleti se res veselim,” je po izboru dejala Sivka.

Sivka bo 13. aprila v Oregonu soigralka izjemnih posameznic, kot so v prvi vrsti Kanadčanka Syla Swords, ki se spogleduje z nastopom na OI v Parizu, ter Faith Etute, Toby Fournier, Delaney Gibb, Daria Biriuk, Kate Koval, Avery Howell, Shay Ijiiwoye, Vivian Iwuchukwu, Annika Soltau in Olivia Vukuša.

Ekipo sveta bo vodila Kanadčanka Carley Clark. Na drugi strani jim bodo stale ameriške košarkarice, ki v letošnji sezoni blestijo na srednješolskih igriščih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!