Cedevita Olimpija z vodstveno rošado

Košarka 16. Feb 202220:55 > 20:59 0 komentarjev
Cedevita Olimpija
Zmaji z novim vodstvom

Medtem ko se košarkarji Cedevite Olimpije pripravljajo na polfinale pokalnega tekmovanja, pa je v vodstvu kluba tudi uradno prišlo do predsedniške zamenjave. Na čelu kluba zdaj Emil Tedeschi.

Igralsko prevetreno Cedevito Olimpijo v četrtek čaka pokalni polfinalni obračun z novomeško Krko (prenos ob 20.30 na Sportklubu). Ljubljančani ne skrivajo, da na Kodeljevem lovijo prvo pokalno lovoriko po združitvi zagrebške Cedevite in ljubljanske Olimpije.

Le malo pred zaključnim turnirjem pokala Spar pa je v osrednjem ljubljanskem klubu tudi formalno prišlo do vodstvene zamenjave. Dobri dve leti in pol po združitveni skupščini se je od predsedovanja poslovil Tomaž Berločnik. Kot so v klubu napovedali in izglasovali že julija 2019, je žezlo prevzel dosedanji podpredsednik in poslovni alfa in omega Emil Tedeschi. O tem je klub tudi uradno obvestil Ajpes.

Berločnik je po novem zasedel eno od treh podpredsedniških mest. Poleg njega to vlogo opravljata še Andrej Slapar in Damjan Kralj. Upravi odbor kluba ob tem sestavljajo še David Kovačič, Zoran Stankovič, Emil Tedeschi ml., Enzo Smrekar, Jurij Žurej ter po novem tudi Nada Drobne Popović in Blaž Brodnjak.

Tomaž Berločnik in Emil Tedeschi sta zamenjala mesti v vodstvu Cedevite Olimpije

Novi predsednik Cedevite Olimpije Emil Tedeschi sicer velja za stalnega člana lestvice najbolj premožnih Hrvatov in enega najbolj vplivnih poslovnežev v regiji. Je ustanovitelj, predsednik uprave in večinski lastnik Atlantic Grupe. Pred 17 leti je vstopil v klub Hiron Botinec ter ga popeljal do evroligaške ravni in statusa enega najboljših klubov v ligi ABA. Ker v Zagrebu ni uspel prepričati lokalne politike in predramiti košarkarske publike je, ob vzporednem poudarjanju športnega in poslovnega interesa, klub leta 2019 preselil v Slovenijo in ga združil z Olimpijo, ki je bila tedaj bleda senca nekdanjega evroligaša.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!