Črn scenarij: Nurkić s soigralci ob olimpijske igre 2024

Košarka 17. Mar 202320:13 0 komentarjev
Jusuf Nurkić; FOTO: Guliverimage

Moška košarkarska reprezentanca BiH zaradi pomanjkanja finančnih sredstev in ocene, da se vpoklicu ne bi odzvali najboljši igralci, ne bo zaigrala na kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah.

Te bo prihodnje leto med 26. julijem in 11. avgustom gostil Pariz.

“Obstaja več razlogov za takšno odločitev, v prvi vrsti finančni. Poleg tega pa ne moremo realno pričakovati, da se nam bodo igralci sploh odzvali na vpoklic,” je za tamkajšnje medije povedal predsednik krovne košarkarske organizacije v državi (KSBIH), Dalibor Miloš. Ta pojasnjuje, da je vodstvo KSBIH odločitev o nenastopanju na predkvalifikacijah sprejelo po posvetovanju s selektorjem Adisom Bećiragićem. Šef stroke je namreč ocenil, da se večina pomembnih igralcev tako ali tako ne bi odzvala na vpoklic, ker imajo takrat načeloma čas za počitek.

“Namesto tega bomo organizirali košarkarski tabor z razširjeno ekipo, na podlagi katerega bomo nekako določili, kdo bi lahko bil del reprezentance v prihodnje. Tu gre seveda predvsem za mlajše in nedokazane igralce,” je dodal Miloš.

Naj spomnimo, reprezentanci je KSBIH sredstva lani nakazala šele tedaj, ko je moštvo že začelo z nastopi skupinskega dela eurobasketa v Nemčiji, Gruziji, Italiji in na Češkem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!