CSKA z osmo zaporedno zmago v Evroligi

Evroliga 11. Dec 202020:00 0 komentarjev
Will Clyburn, CSKA Moskva
Will Clyburn, CSKA Moskva

Košarkarji CSKA iz Moskve so v Evroligi dosegli osmo zaporedno zmago, potem ko so na gostovanju v Mitišiju premagali Himki s 96:87. Ekipa iz predmestja Moskve ostaja na zadnjem mestu.

Himki je zadnja ekipa, ki je premagala CSKA, to se je zgodilo 9. novembra v ruskem prvenstvu. V Evroligi je CSKA (10-3) nazadnje izgubil 22. oktobra proti Crveni zvezdi. Himki (2-11) je doživel peti zaporedni poraz.

ZAČETEK 9:0

CSKA je začel odlično in že po dobrih dveh minutah po trojki Darruna Hilliarda povedel z 9:0. Himki je nato zaigral bolje in se kmalu približal, nekajkrat tudi na točko zaostanka, prvo četrtino pa so gostje dobili s 25:22.

Gostje so v drugi četrtini z delnim izidom 12:0 prišli do 14 točk prednosti (39:25). Himki se je nato začel približevati, vendar je njihov nalet presekal Mike James s ključno trojko. Ob polčasu je prednost CSKA-ja znašala devet točk.

Na začetku tretje četrtine je Hillard s petimi zaporednimi točkami CSKA spet popeljal do prednosti 14 točk, največja razlika pa je znašala 17 točk (73:56). V zadnjih minutah sta se razigrala Aleksej Šved in Jonas Jerebko in prednost se je zmanjšala na 8 točk.

V zadnjem delu se je Himki kmalu približal na samo 5 točk zaostanka, vendar so imeli gostje vsakič pripravljen odgovor, po navadi je bil to Mike James, ki je zadeval kot za stavo, CSKA pa je srečanje mirno in rutinirano pripeljal do konca.

JAMES BLIZU TROJNEGA DVOJČKA

Pri CSKA je Mike James dosegel kar 36 točk (4-7 za dve, 6-7 za tri), 10 asistenc in 9 skokov, Darrun Hilliard je prispeval 15 točk, pri Himkiju pa sta bila najučinkovitejša Aleksej Šved (26) in Jonas Jerebko (16).

 

 

 

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!