Čustven večer v Beogradu, Đokovićeve solze videl tudi Nikola Jokić (VIDEO)

srbska košarkarska reprezentanca Novak Đoković
Foto: Profimedia

Sinoči je bilo v središču Beograda zelo veselo. Več tisočglava množica je navdušeno pozdravila Novaka Đokovića, ki je v nedeljo v New Yorku osvojil še 24. turnir za grand slam. Dobrodošlice so bili deležni tudi srbski košarkarji 3x3, ki so junija postali svetovni prvaki. S srebrnimi kolajnami pa so se na odru zabavali člani srbske košarkarske reprezentance, ki so na minulem svetovnem prvenstvu osvojili srebrno kolajno. Pridružil se jim je tudi nesojeni član izbrane vrste Nikola Jokić.

Proslava na in pod balkonom beograjske mestne hiše je bila v osnovi namenjena košarkarski reprezentanci, ki se je iz Filipinov vrnila s srebrnimi odličji, potem ko je morala v velikem finalu svetovnega prvenstva priznati premoč Nemčiji.

Na povabilo Srbske košarkarske zveze (KSS) je bil skupaj z ostalimi člani reprezentance prisoten tudi Nikola Jokić, trenutno največji zvezdnik srbske košarke in aktualni prvak lige NBA Denver Nuggets, ki pa na lastno željo na svetovnem prvenstvu ni igral. Kljub temu si je v nadaljevanju večera dal duška in skupaj z rojaki bučno proslavil naslov svetovnih podprvakov. V družbi Nikole Milutinova in Stefana Jovića je znova navdušeno prepeval.

Prav poseben gost na proslavi in tudi večerji pa je bil Novak Đoković. Znova prvi teniški igralec sveta je v nedeljo v New Yorku osvojil še 24. turnir za grand slam, na proslavo pa je prišel oblečen v majico košarkarske reprezentance. “Rad vas imam. Redki so trenutki, ko ostanem brez besed. Tresem se, ne vem, kaj reči. Čestitke našim košarkarjem, pa ne samo letos, ampak tudi v prejšnjih letih. Hvala vam, da sem lahko del tega slavja, da se lahko družim z vami. To je zame uresničenje deških sanj. Ko sem bil otrok, sem tam spodaj slavil medalje naših košarkarjev, odbojkarjev, vaterpolistov in vseh velikih ljudi, ki so predstavljali Srbijo. Imel sem priložnost, da stopim na balkon, in to je neprecenljivo in nezamenljivo. Verjetno takšne priložnosti nikoli ne bo več,” je dela priljubljeni ‘Nole’, ki so ga nato premagale solze sreče in ponosa.