Jasno je, kdaj se bodo Slovenci potegovali za tretjo zaporedno kolajno

Odbojka 13. Sep 20239:07 0 komentarjev
slovenska odbojkarska reprezentanca
Foto: CEV

Slovenski odbojkarji so se še na tretjem zaporednem evropskem prvenstvu uvrstili v polfinale. Na obeh zadnjih šampionatih stare celine so bili na predzadnji stopnički uspešni, slabše pa jim je šlo v finalu, kjer so obakrat izgubili in se morali zadovoljiti s srebrnima kolajnama. Po torkovem večeru je dokončno jasna pot, ki bi vrsto Gheorgheja Cretuja prvič v zgodovini lahko popeljala na vrh Evrope.

Po letih 2015, 2019 in 2021 je Slovenija še četrtič del evropske odbojkarske elite. V vseh minulih treh primerih so se odbojkarji s sončne strani Alp uspešno prebili čez polfinalno oviro, malo pa jim je zmanjkalo v finalu. Po vrsti so bile boljše Francija (2015), Srbija (2019) in Italija (2021). Prva in zadnja sta tudi letos potencialni nasprotnici čete Gheorgheja Cretuja, ki se je že na torek preselila iz bolgarske Varne v Rim, v boju za kolajne.

Italijanska prestolnica bo v tamkajšnji palači športa gostila zaključni turnir najboljše četverice, na katerem so si mesto poleg omenjenih treh priborili še Poljaki. Stari znanci Slovencev, ki so proti Roku Možiču in druščini na zadnji prijateljski tekmi v sredini avgusta prepričljivo izgubili (0:3), so si polfinalno vstopnico priborili po zmagi nad Srbijo (3:1). Organizatorji so zdaj razkrili četrtkov urnik – dvoboj Slovenije in Poljske bo pričakovano na sporedu kot prvi, začel se bo ob 18. uri.

Zvečer bodo na delu še domačini, ko bodo v razprodani dvorani PalaLottomatica pozdravili Francoze. Italija si je mesto med štirimi priborila šele po napeti tekmi z Nizozemci (3:2), medtem ko je bila Francija bolj prepričljiva proti Romuniji (3:0). Sosedski dvoboj se bo začel ob 21.15.

Zaključek evropskega prvenstva bo v večnem mestu v soboto, ko bosta na sporedu tekma za tretje mesto (18.00) in veliki finale (21.00). Seveda si želimo, da bi Slovenija igrala v poznejšem, večernem terminu.

EuroVolley 2023

POLFINALE

Četrtek, 14. september:

18.00 Poljska – Slovenija

21.15 Italija – Francija

ZA TRETJE MESTO

Sobota, 16. september:

18.00 Poljska/Slovenija – Italija/Francija

FINALE

Sobota, 16. september:

21.00 Poljska/Slovenija – Italija/Francija

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!