Dirk Nowitzki: Dončić? Zmotil sem se

Košarka 5. Dec 20238:59 1 komentar
Dirk Nowitzki in Luka Dončić. Foto: Profimedia

Legendarni nemški košarkar Dirk Nowitzki se je v podkastu 'All The Smoke' razgovoril o dvomih, ki so ga prevevali, ko je Dallas okrepil Luka Dončić. Danes priznava, da se je zmotil. Ne le on. Hitro je sledil tudi Ljubljančanov odziv.

Leta 2018 je bilo jasno, da Dirk Nowitzki zaključuje izjemno uspešno kariero. V zadnjem poglavju naj bi bil tudi mentor. ”Mentor? To je premočna beseda. Ne potrebuje mentorja,” pet let pozneje priznava 45-letni Nemec. Pravi, da je Luka Dončič danes njegov prijatelj, ki pa je na košarkarski ravni presegel vsa pričakovanja. ”Igra kot 32-letni veteran. Profesionalec od enajstega leta,” je v sproščenem pogovoru ”All The Smoke” dejal legendarni Nemec in nato zajadral v jesen 2018.

”Ob koncu moje kariere klubsko stanje ni bilo najbolj prijetno. Mučili smo se, govorilo se je celo o izgubljanju tekem. Potrebovali smo neko iskro, ki bi vse skupaj spremenila. In nisem si mislil, da bo to ta fant,” je pripovedoval Nowitzki in se dotaknil prvega stika z Dončićem: ”Ko je prvič stopil v dvorano za trening, je bil videti kot velik fant, ampak še zdaleč nisem bil prepričan, da bo to delovalo. Ali je dovolj hiter? Ali je dovolj čvrsto grajen, da se bo lahko gibal, tako kot se je v Evropi? Da, veliko je bilo dvomov. S strani vseh v ekipi.”

Prvi vtis je bil napačen, priznava nekdanji nemški reprezentant, ki še vedno deluje v Dallasu. In se navdušuje nad Dončičem. Tudi ob spominu na prve treninge. ”Zbrali smo se en mesec pred začetkom sezone. Soigralci so ga vsak dan na treningih preizkušali. Tudi s kakšnimi udarci. Hitro se je videlo, da ima nekaj v sebi. Znal se je odločno postaviti zase, vedel je, kako igrati, potem je od nikoder podajal … Pokazal je talent. Ta pa bo igralec, smo si mislili. Toda … Ne, nisem si mislim, da na takšni ravni, kot jo vidimo danes,” o mojstru za trojne dvojčke in rednem članu najboljše peterke lige NBA razmišlja Dirk Nowitzki.

In kako se je na Dirkove izjave odzval Luka Dončić?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje