Domnevni slovenski reprezentant v zelenem peklu (VIDEO)

Evroliga 8. Maj 20249:40 0 komentarjev

Ob porazu Maccabija v odločilni peti četrtfinalni tekmi evrolige pri atenskem Panathinaikosu (81:72) je z dobro individualno predstavo postregel ameriški center in domnevni kandidat za slovensko reprezentanco Josh Nebo.

“Pojavila se je možnost nove košarkarske naturalizacije. Glede na to, da postopki potekajo, o konkretnih imenih še ne moremo govoriti,” so nam na naše poizvedovanje pred dnevi odgovorili pri Košarkarski zvezi Sloveniji. Zanimalo nas je, ali držijo govorice o tem, da bo reprezentančne vrste okrepil 26-letni in 206 centimetrov visoki ameriški center z nigerijskimi koreninami Josh Nebo.

Nekdanji član Hapoela in Žalgirisa od leta 2022 navdušuje v dresu Maccabija. Upal je, da bo z izraelskim velikanom, ki sicer začasno domuje v Beogradu, videl zaključni turnir evrolige v Berlinu, a je po torkovem porazu proti Panathinaikosu v Atenah postalo jasno, da ga v nadaljevanju sezone čaka le še izraelsko prvenstvo.

Vseeno se je Nebo, ki ima v priljubljeni spletni enciklopediji Wikipedia že oznako naturaliziranega slovenskega košarkarja, od Evrope poslovil z dvignjeno glavo. V pravem grškem navijaškem peklu je kot standardni član prve peterke v 30 minutah vknjižil 14 točk, 7 skokov, dve pridobljeni žogi in asistenco.

Poleg Panathinaikosa si je nastop na F4 že zagotovil tudi madridski Real, ki je s skupnim rezultatom 3-0 ugnal Baskonio. V serijah Monaco-Fenerbahče in Barcelona-Olympiacos pa bosta o potniku v Berlin odločala peti tekmi. Na sporedu bosta nocoj, in sicer rob 19.00 in 21.00.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!