Kdaj bosta prvič skupaj Luka Dončić in Kyrie Irving?

Košarka 7. Feb 202318:27
Luka Dončić in Kyrie Irving kdaj prvič skupaj
Luka Dončić in Kyrie Irving to sezono skupaj v povprečju vpišeta kar 60,5 točke na tekmo. Foto: Profimedia

Dallas Mavericks imajo prvič, odkar je leta 2018 čez lužo prišel Luka Dončić, v kadru pravi zvezdniški dvojec. Čeprav so Teksašani z menjavo za Kyrieja Irvinga poskrbeli za močno deljena mnenja, so pričakovanja za preostali del sezone poletela v nebo. Kdaj bomo dočakali debi slovensko-ameriške naveze?

Lahko ga ljubite ali sovražite, Kyrie Irving je v noči na torek po slovenskem času tudi uradno postal Maverick. Ne glede na vse dosedanje incidente, zaradi katerih se je neslavno razšel z vsemi tremi preteklimi delodajalci, je prestop v Dallas tudi zanj priložnost za nov začetek.

Njegovega prihoda bo najverjetneje najbolj vesel Luka Dončić, ki soigralca takšnega kova še ni imel. Njegova poraba žog že nekaj sezon dosega zgodovinske odstotke. Da je preobremenjen, je večkrat potarnal tudi glavni trener Dallasa Jason Kidd, ki je že jeseni izrazil skrb, da bo Dončić do novega leta zaradi vseh padcev in udarcev že popolnoma iztrošen. Prav po novem letu so se tudi začele težave s poškodbami. Najprej zvin gležnja, nato še bolečine v peti desne noge, zaradi katere je trenutno na stranskem tiru.

Kdaj bo debitiral Kyrie Irving?

30-letni Američan, ki je bil kar osemkrat izbran na tekmo zvezd, enkrat v drugo in dvakrat v tretjo peterko sezone ter leta 2016 osvojil tudi naslov prvaka lige NBA, si je v Dallasu na dresu izbral številko 2.

Po poročanju v ZDA, naj bi Irving v barvah Teličkov debitiral v noči na četrtek, ko Teksašani gostujejo pri Los Angeles Clippers. Informacija sicer še ni uradno potrjena.

Luka Dončić in Kyrie Irving
Luka Dončić in Kyrie Irving na tekmi zvezd leta 2021. Foto: Profimedia

Kdaj se bo vrnil Luka Dončić?

Viri čez lužo trdijo, da se bo moštvu v mestu angelov priključil tudi 23-letni slovenski reprezentant, a ga še ne bo v kadru za obračun. Naslednja priložnost, da znova stopi na parket, bo tako prišla konec tedna v Sacramentu. Mavsi bodo s Kingsi odigrali kar dva dvoboja v dveh dneh. Prvega v noči na soboto in drugega 24 ur pozneje.

Zelo verjetno je torej, da bomo prvi skupni nastop naveze Luka Dončić-Kyrie Irving doživeli v Kaliforniji, kjer bo Dallas sklenil gostujočo turnejo, ki bo trajala pet tekem.

Skupno Teličke do premora zaradi tekme zvezd čaka le še pet obračunov. Na All-Star tekmi bosta sicer zaigrala tako Dončić kot Irving, oba sta bila izbrana tudi za člana začetne peterke.

Komentari

Vaš komentar