LeBron James obžaluje oblikovanje tandema Irving-Dončić

Košarka 7. Feb 202310:00
Luka Dončić in LeBron James. Foto: Profimedia

Kupčija, s katero se je Kyrie Irving iz Brooklyna preselil v Dallas, je bila v noči na torek tudi uradno potrjena. Koktajlu mešanih občutkov je svojo merico dodal še LeBron James.

“Ne morem vam lagati, da nisem razočaran. V mojih očeh gre za talenta, ki ti pomaga zmagovati in osvojiti prvenstvo. Z njim sva ustvarila odlično kemijo. Upal sem, da bo pristal v Los Angelesu,” je, ko je postalo jasno, da se Kyrie Irving iz Brooklyna seli v Dallas, v pogovoru za ESPN dejal zvezdnik LA Lakers LeBron James. Dve sezoni sta bila soigralca v Clevelandu, s katerim sta leta 2016 postala prvaka lige NBA. V Kaliforniji ne bosta sodelovala.

Kyrie Irving in LeBron James. Foto: Profimedia

Ameriški mediji ob tem poročajo, da se James nikakor ni mogel sprijazniti s tem “porazom”, javno pa je dejal: “Moj fokus je zdaj preusmerjen. Tja, kjer bi moral biti. To je zdaj klub. Pa tudi slačilnica,” je dejal prvi obraz lige. Osredotočen pa je prav gotovo tudi na točke. Skoraj zanesljivo bo že ta teden, morda v sredo ali najkasneje v petek, postal najboljši strelec v zgodovini lige. S 38.387 točkami zdaj na vrhu večne lestvice še kraljuje Kareem Abdul-Jabbar. Od zgodovinskega mejnika zdaj Jamesa loči le še 35 točk.

Medtem so v Dallasu tudi uradno potrdili kupčijo z Brooklynom. Če se je v ponedeljke zvečer v izvedljivost posla še naselila drobtinica negotovosti, je zdaj tudi uradno jasno, da bo Kyrie Irving kariero nadaljeval kot soigralec Luke Dončića. Pripotoval je kar z zasebnim letalom lastnika Dallasa Marca Cubana. Z Irvingom je v Teksas prišel tudi Markieff Morris. Cena za oba? Spencer Dinwiddie in Dorian Finney-Smith, izbor v prvem krogu naboru leta 2029 ter izbora v drugem krogu v letu 2027 in 2029.

Komentari

Vaš komentar