Kristjan Čeh je ostal brez 50 tisoč evrov

Atletika 9. Jun 202411:46 2 komentarja
Kristjan Čeh. FOTO: Profimedia.

Po včerajšnjem dnevu je jasno, da Kristjan Čeh ne bo dobil zlate krone. Nagrade v višini 50 tisoč evrov za najboljše rezultate na letošnjem evropskem atletskem prvenstvu v Rimu.

Evropska atletska organizacija je za letošnje evropsko prvenstvo uvedla novost. Za najboljše rezultate v petih kategorijah – sprint in ovire, srednje in dolge proge, meti, skoki ter cestni teki, mnogoboje in štafete – med moškimi in ženskami bo najboljšemu po rankingu podelila 50 tisoč evrov.

Po prvem dnevu je bil v igri za to visoko denarno nagrado Kristjan Čeh, ki je v petek z metom, dolgim 68,08 metra, postal evropski prvak v metu diska. Ta rezultat je bil vreden 1209 točk.

Leonardo Fabbri. FOTO: Profimedia.

Kdo še lahko preseže Italijana?

Toda že po drugem dnevu dogajanja na Olimpijskem stadionu v Rimu je postalo jasno, da naš najboljši atlet te nagrade ne bo dobil. Prehitel ga je namreč Italijan Leonardo Fabbri, ki je z metom, dolgim 22,45 metra, postal evropski prvak v metu krogle z rezultatom, vrednim 1267 točk.

Ali bo Fabbri ta denar res pospravil v žep, pa bomo izvedeli v naslednjih dneh, ko bosta za nami še finale meta kladivo in finale meta kopja.

V prvem bo moral zmagovalec, če ga želi prehiteti, kladivo vreči 84,18 metra daleč, kar bi bil najboljši evropski dosežek leta, medtem ko bo moral v kopju prvak vreči 91,67 metra daleč. To je skorajda meter in pol dlje od letošnjega najboljšega izida sezone na svetu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje