Dončiću na pomoč prihaja štirikratni član tekme zvezd

Košarka 28. Nov 202214:44
Foto: Profimedia

Dallas Mavericks naj bi se po poročanju dobro obveščenega novinarja Shamsa Charanie odločil za prvo kadrovsko spremembo med letošnjo sezono. Klub zapušča Facundo Campazzo, njegovo mesto v ekipi pa bo prevzel Kemba Walker.

Facundo Campazzo se v Dallasu ni naigral. Potem ko je tik pred začetkom sezone zapolnil zadnje mesto v ekipi, mu je Jason Kidd na osmih tekmah namenil le 52 minut igre. Od Teksasa se poslavlja s povprečjem 1,3 točke in 1,1 asistence na tekmo. Že ob podpisu se je zdelo, da gre zgolj za rešitev v sili, preden se Mavsom ne ponudi boljša možnost.

Po odhodu Jalena Brunsona je na položaju dodatnega kreatorja nastala velika luknja. Že tako osamljeni Luka Dončić je pri organizaciji napadov ostal skoraj brez pomoči, edini branilec, ki ga še nekoliko razbremeni, je Spencer Dinwiddie.

Štirikratni član tekme vseh zvezd

Zdaj bodo Teksašani poskušali še s Kembo Walkerjem, štirikratnim članom tekme vseh zvezd (2017–2020). Njegova najboljša košarka je sicer že za njim. Po fantastičnih sezonah v Charlottu se v zadnjih letih spopada s precejšnjimi težavami s poškodbami. Predvsem mu preglavice povzroča levo koleno, zaradi katerega nikoli ni več dosegel najvišjega nivoja.

Njegova najboljša sezona je bila 2018/19, ko je v povprečju vpisal kar 25,6 točke in 5,9 asistence, odigral pa je vseh 82 tekem rednega dela. Poletji 2019 se je preselil v Boston, kje pa je njegova zvezda začela zahajati. Boston se mu je po dveh sezonah odrekel in ga v menjavi poslal v Oklahomo, kjer je razdrl pogodbo. Nato je lani zaigral za New York Knicks, kjer je na tekmo v 25 minutah vpisal 11,6 točke in 3,5 asistence. Letos poleti je v novi menjavi pristal v Detroitu, kjer so se mu pred sezono zahvalili za sodelovanje. V Dallas prihaja kot prost košarkar.

Dallas Mavericks so trenutno v nizu štirih zaporednih porazov, ki so jih pahnili pod 50 odstotno uspešnost to sezono (8 zmag, 9 porazov). V Teksasi bodo upali, da se Kemba uspe vsaj približati predstavam, ki jih je kazal še pred dvema letoma.

Komentari

Vaš komentar