Dragić že prvi dan zablestel v navezi s Tobeyjem

Košarka 16. Jun 202212:12 1 komentar
Foto: Košarkarska zveza Slovenije

Goran Dragić je že začel s poslednjo reprezentančno akcijo pred drugo upokojitvijo od dresa z državnim grbom, tokrat dokončno. V Ljubljani se je priključil treningom pod vodstvom Aleksandra Sekuliča.

Zlati kapetan izbrane vrste, ki je leta 2017 sedla na evropski prestol, je zeleno luč za priključitev reprezentanci prejel včeraj. Ker je prosti igralec, se ji je lahko pridružil prej, Fiba pa ga bo zavarovala za vsoto, ki je nižja od tržne vrednosti. Razliko bo pokrila Košarkarska zveza Slovenije, smo poročali že v sredo, ko so slovenski legionarji tudi začeli s pripravami.

V četrtek se je s soigralci potil tudi Goran Dragić in že preizkusil navezo z Mikom Tobeyjem, ki je lani tako dobro deloval v tandemu z Luko Dončićem. V videu, ki ga je delila Košarkarska zveza Slovenije, preverite njuno prvo uspešno akcijo, ki jo je naturalizirani Američan zaključil z zabijanjem.

Slovenijo 30. junija v 5. krogu kvalifikacij za SP 2023 v razprodanih Stožicah čaka spektakel proti Hrvaški, ki si ga boste lahko ogledali tudi na Sportklubu. Tri dni pozneje bo sledilo še gostovanje na Švedskem.

Ideja vodstva reprezentance je, da bi Goran zaigral že na prijateljski tekmi z Italijo v Trstu ter nato v kvalifikacijah tako proti Hrvaški in Švedski. S tem naj bi se dokončno končala njegova reprezentančna kariera.

Več o reprezentanci:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje