‘Dragićevo odločitev bo treba spoštovati’

Košarka 22. Jul 202216:09 0 komentarjev
Goran Dragić. Foto: Aleš Fevžer

Dobre tri tedne po kvalifikacijskih tekmah proti Hrvaški in Švedski je oprema slovenske košarkarske reprezentance že pripravljena na novo akcijo. Del te bo tudi Luka Dončić. Goran Dragić pa …

“Počitek je dobro del vsem. Igralcem, štabu, vodstvu. Verjamem, da bodo ob vnovičnem zboru znova vsi sveži in zagnani,” pred ponedeljkovim zborom branilcev naslova evropskega prvaka poudarja direktor slovenske košarkarske reprezentance Matej Likar.  “Načrt priprav je bil pravzaprav sestavljen že februarja. Čakali smo le na dogovore za pripravljalne tekme, ki smo jih morali nato vključiti v celoten koncept. Hoteli so rezervirani, prevozi urejeni, oprema urejena … V ponedeljek zjutraj bomo vse prepeljali v Kranjsko Goro,” nadaljuje prvi operativec izbrane vrste.

Ta se bo nato po uvodnem gorenjskem delu priprav znojila še v Laškem, Celju, Ljubljani in Carigradu.  Do EuroBasketa (1. – 18. 9.) bo odigrala tudi šest pripravljalnih tekem ter obračuna v okviru kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu 2023.  “To bo končno ena reprezentančna akcija, med katero bomo lahko tudi malce zadihali. Vsi zadnji zbori so bili namreč kratki in zgoščeni, obenem pa logistično bolj zahtevni,” pravi Likar. O tem, da bo imel tudi selektor Aleksander Sekučić na voljo občutno več časa za postavljanje akcij in implementacijo taktičnih zamisli, pa prav tako ne gre izgubljati besed.

Matej Likar. Foto: Aleš Fevžer

Že v ponedeljek gre na prvem treningu pričakovati dvanajst od skupno dvajsetih košarkarjev. “Nismo želeli, da bi se košarkarji iz mlade reprezentance v dvorano podali kar neposredno z letališča. Prišli bodo dan pozneje. Tako kot Klemen Prepelić. Tudi Gregorja Hrovata lahko pričakujemo kmalu po začetku. Le Mike Tobey in košarkarji iz lige NBA bodo prišli z zamudo, v začetku avgusta. Vlatko Čančar in Goran Dragić naj bi bila na voljo 4. 8. Glede Dončića še čakamo na določene odgovore. Predvidoma ga lahko pričakujemo 8. 8.,” pravi direktor reprezentance.

Zlati kapetan Goran Dragić, ki še ni sprejel in naznanil dokončne odločitve o reprezentančnem poletju, se je torej povsem tiho prikradel v pogovor. A brez zaključkov. “Vse priprave potekajo z idejo, da bo Gogi z nami. Jasno, to je želja vseh. Sem pa že vsaj desetkrat javno rekel, da bo le odločitev, ki jo bo sprejel on, prava odločitev. Treba jo bo spoštovati,” je na dejstvo, da žogica na Dragićevi strani, opozoril Likar.

Slovenska reprezentanca: kandidati

Jaka Blažič, Saša Ciani, Vlatko Čančar, Jakob Lovrenc Čebašek, Žiga Dimec, Luka Dončić, Goran Dragić, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Robert Jurković, Jurij Macura, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Luka Rupnik, Žiga Samar, Luka Ščuka in Mike Tobey.

Kaj čaka slovensko reprezentanco?

V okviru priprav na EuroBasket čaka Sekulićevo četo šest pripravljalnih tekem, prvi, tudi s prenosom na Sportklubu, že čez dobra dva tedna v Celju.

Četrtek, 4. avgust, 20.15 – Celje

Slovenija – Nizozemska

Sobota, 6. avgust, 20.15 – Celje

Slovenija – Črna gora

Petek, 12. avgust – Carigrad

Turčija – Slovenija

Sobota, 13. avgust – Carigrad

Slovenija – Ukrajina

Sreda, 17. avgust, 20.15 – Ljubljana

Telemachov spektakel: Slovenija – Srbija

Sobota, 20. avgust, 20.15 – Celje

Slovenija – Hrvaška

Pred začetkom EuroBasketa bo na sporedu tudi nadaljevanje kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu 2023. Slovenijo čakata dve tekmi, ena v gosteh in druga doma.

Četrtek, 25. avgust

Slovenija – Estonija

Nedelja, 28. avgust

Nemčija – Slovenija

EuroBasket 2022: slovenske tekme v skupinskem delu

Četrtek, 1. september, 17.15

Slovenija – Litva

Sobota, 3. september

20.30, Madžarska – Slovenija

Nedelja, 4. september

17.45, Slovenija – BiH

Torek, 6. september

20.30, Nemčija – Slovenija

Sreda, 7. september

17.15, Francija – Slovenija

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!