Dončića in soigralce v živo spremljala legenda Dallasa

Košarka 3. Jul 202217:58 > 19:53
Delite:
Foto: Guliverimages

Slovenska košarkarska reprezentanca je imela med gostovanjem na Švedskem prav posebnega navijača. Tekmo si je namreč ob robu igrišča Hovet Arene v Stockholmu ogledal eden najboljših evropskih košarkarjev vseh časov Dirk Nowitzki.

Legendarni košarkar franšize Dallas Mavericks in prvak lige NBA iz sezone 2010/2011 je pospremil tesno zmago Slovenije (84:81). Pred tekmo se je sicer sloviti Nemec v tunelu srečal tudi z Luko Dončićem, s katerim sta delila slačilnico v sezoni 2018/2019, ko je slovenski košarkarski čarovnik začenjal svojo NBA kariero, nemški veteran pa se je poslavljal od aktivne košarkarske kariere. Dončić je svojega košarkarskega prijatelja pozdravil v svojem slogu, tudi Nowitzki pa je bil srečanja iskreno vesel.

Luka Dončić je bil sicer prvo ime slovenske reprezentance, ki je imela precej težav z razigranimi Švedi. Zvezdnik lige NBA je za zmago prispeval 31 točk, deset skokov in šest podaj.

Ne samo pred tekmo, Nowitzki se je z Luko srečal tudi po obračunu med Švedsko in Slovenijo. V njegovi družbi je bil tudi njegov sin, oblečen v dres švedske reprezentance. To ni presenetljivo, saj je žena nekdanjega nemškega košarkarja Švedinja Jessica Olsson.

Lani poleti obiskal Ljubljano

Spomnimo, Dirk Nowitzki je lani avgusta kot del delegacije Dallas Mavericks obiskal Ljubljano. V slovensko prestolnico je pripotoval skupaj z lastnikom franšize Marcom Cubanom in trenerjem Jasonom Kiddom. Razlog obiska? Podpis večletne pogodbe Luke Dončića s teksaško ekipo. Slednja se je letos pod taktirko izjemnega Slovenca prebila vse do konferenčnega finala lige NBA, v katerem je morala priznati premoč ekipi Golden State Warriors.

Foto: N1
Komentari

Vaš komentar