Edo Murić po vsej verjetnosti izgubljen za reprezentanco (VIDEO)

Košarka 10. Jun 202320:02 0 komentarjev

Kapetan Cedevita Olimpije Edo Murić je po koncu finala državnega prvenstva priznal, da njegova poškodba kolena ni nedolžna. Obstaja velika možnost, da gre za poškodbo križne vezi, kar bi pomenilo, da nanj slovenska izbrana vrsta v tem poletju na SP ne bo mogla računati.

“Verjetno bom to poletje izpustil. Koleno ni dobro. Obrnilo mi ga je. Na žalost, a to je šport, to je življenje. Pred mano je zagotovo težek test, ampak nanj gledam pozitivno. Vse bom naredil, da se vrnem še močnejši. Izkoristil bom ta čas, da se spočijem in pravim na nove izzive, ki me čakajo v prihodnosti,” je po koncu finala povedal kapetan Cedevite Olimpija Edo Murić, ki je s povitim kolenom po visoki zmagi na četrti tekmi na Heliosom vseeno dvignil novo lovoriko.

Usodni trenutek se je zgodil v 19. minuti, v neme zadnjem od ljubljanskih napadov v prvem polčasu. Murić je nekoliko nerodno stopil, pri tem pa mu je obrnilo koleno. Nekaj trenutkov je v bolečinah ležal na parketu, se nato odpravil v garderobo, nato pa z ledom in povojem le prišel na zaključek tekme. A z grenkim priokusom, saj čuti, da bo brez košarke daljše obdobje. Uradno potrditev lahko sicer po pregledu z magnetno resonanco pričakujemo v nedeljo.

Trenutek, ko je obrnilo koleno Edu Muriću:

“Prvič se je zgodilo, da sem igral tako polfinale lige Aba kot finale. Nismo se mogli pripravljati na tekme. Na tej zadnji tekmi smo pokazali kvaliteto, a vsa čast Heliosu, bil je dostojen nasprotnik. Nikoli se niso predali in zagotovo so druga najboljša ekipa v Sloveniji. V finalu niso nastopili po naključju, res jim lahko le čestitam,” je še dodal nesrečni kapetan zmajev, eden tistih, ki imajo pogodbo tudi za prihodnjo sezono.

Zmaji se veselijo novega naslova državnih prvakov:

Vrhunci četrte finalne tekme: