Eurobasket za dekleta v družbi televizije Sportklub

Pokal za zmago na Eurobasketu; FOTO: Aleš Fevžer

Tekme evropskega prvenstva v košarki za ženske bo prenašala televizija Sportklub.

Televizija Sportklub bo skrbela za prenose celotnega prvenstva.

Po celotni mreži programov moč ogledati prav vse tekme eurobasketa, v prvem delu tako tiste, ki se bodo igrale v Ljubljani, kot tiste iz Shlomo Arene v Tel Avivu (Izrael).

“Žensko evropsko prvenstvo v košarki bo eden izmed tistih športnih turnirjev, ki bodo zaznamovali letošnje poletje. Veseli nas, da bomo lahko ponudili številne odlične tekme in da na turnirju poleg Slovenije tekmujeta tudi reprezentanci Srbije in Črne gore. Čaka nas obilo dobre košarke, ki bo tudi uvertura v drugi poletni vrhunec, ko bo, ravno tako na Sportklubu, čas za moško Svetovno prvenstvo,” je v imenu Sportkluba povedal Marko Simeunović.

Naslov branijo Srbkinje

Direktor prvenstva, Emir Haskić je dogovor o prenosu tekem pospremil z naslednjimi besedami: “Priprave deklet na prvenstvo prehajajo v zaključno fazo, mi pa smo veseli, da bodo vse tekme na prvenstvu dostopne ljubiteljem športa in slovenskim navijačem v največjem številu tudi na malih zaslonih. Televizijski program bo pester, prav tako pa bo pestro tudi dogajanje v dvorani, zato vse športne fane vabim v Stožice, da skupaj, kot šesti igralec na parketu pomagamo našim #raketam k najboljšem rezultatu.”

Slovenska reprezentanca bo sicer na prvenstvu stare celine zaigrala četrtič zapored. Na svojem prvem prvenstvu leta 2017 v Pragi so v predtekmovanju dosegle eno zmago in zasedle 14. mesto, v Nišu in Beogradu dve leti kasneje pa so se uvrstile v kvalifikacije za četrtfinale in po porazu z Belgijo osvojile končno deseto mesto. Desete so bile tudi pred dvema letoma, ko sta EuroBasket gostili Španija in Francija.

Naslov prvakinj bodo branile košarkarice Srbije.