Kakšna kazen čaka Danijela Konciljo?

Odbojka 5. Apr 202410:32 0 komentarjev
Foto: ACH Volley

Slovenski reprezentant Danijel Koncilja, ki je bil pred dnevi ujet pri kršitvi dopinških pravil, čaka na višino kazni. Kaj mu grozi?

Eden najboljših slovenskih blokerjev, tudi član slovenske izbrane vrste, Danijel Koncilja, je po pokalni tekmi v Mariboru opravil dopinško kontrolo in kasneje izvedel, da so v njegovem vzorcu našli prepovedano substanco Carboxy THC.

Koncilja je o tem takoj obvestil ACH Volley, ki ga mu je brez obotavljanja obrnil hrbet in mu enostransko prekinil pogodbo, izkušeni bloker, ki je v svoji karieri igral tudi v Italiji, Avstriji in Franciji, pa zdaj čaka na epilog.

Glede na to, da v prekerškovnem postopku aktivno sodeluje s slovensko protidopinško organizacijo (SLOADO), se ne pričakuje visoke kazni, ki je po priznanju napake že začela teči. Pričakuje se, da bo dolenjski odbojkar nekajmesečno kazen. V najboljšem primeru le tri mesece, kar pomeni, da bi jo zelo dobro odnesel.

V tem primeru bi bil lahko na voljo tudi selektorju Gheorgheju Cretuju ob morebitni uvrstitvi na olimpijske igre. Slovenci so v odličnem položaju, če vsaj približno ponovijo lanske predstave v ligi narodov, jim vstopnice za Pariz ne more odvzeti prav nihče. Prednost pred konkurenti v boju za olimpijske igre je velika.

Končni epilog primera Koncilja se pričakuje že do konca meseca aprila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!