SK 1 ob 18:00: V Moskvi, kamor prihaja Fenerbahče, v ospredju trenerski dvoboj

Evroliga 27. Feb 201510:45 > 10:46
Nocoj se igrajo preostale tekme osmega kroga v drugem delu košarkarske Evrolige, bitka za uvrstitev v četrtfinale se vse bolj zaostrjuje, saj si klubi pred izločilnimi boji želijo zagotiviti čim boljše izhodišče, spet drugi pa se borijo zgolj za golo preživetje. Nocoj se bosta že drugič v drugem delu srečala CSKA in Fenerbahče … 2. januarja so bili Moskovčani v Ulker Areni po podaljšku s 84:81 boljši v Carigradu, kasneje pa so končno doživeli prvi poraz v letošnji sezoni sploh, ko jih je doma v 6. krogu s 84:76 ustavil Olimpiakos. V skupini F je CSKA vseeno še naprej prepričljivo na vrhu razpredelnice s šestimi zmagami in enim porazom, medtem ko so Turki na tretjem mestu s petimi zmagami in dvema porazoma. V isti skupini je sicer na mestih, ki prinašajo napredovanje, tudi še Anadelou Efes, ki je trenutno pri štirih zmagah in treh porazih. Rusi so pred kratkim v ekipo pripeljali nekdanjega MVPja lige Andreja Kirilenka, ki naj bi v napadu predstavljal dodatno krožnjo za goste. Skupaj s Sonnyjem Weemsom se bosta zoperstavila Emirju Preldžiću in Nemanji Bjelici. Izjemno zanimiv bo tudi strelski obračun; domača Nando de Colo in Vitalij Fridzon se bosta zoperstavila Andrewu Goudelocku in Bogdanu Bogdanoviću. Tekmo si lahko nocoj ekskluzivno v živo ogledate na Televiziji Sport Klub … Tekmo bomo od 18:00 dalje prenašali na našem prvem programu SK 1.


Pri CSKAju so vesli vrnitve košarkarja Aarona Jacksona, ki bo na pomoč znova priskočil zvezdniku Milošu Teodosiću. Ustaviti ju bo skušal predvsem Nikos Zisis, nekdanji član moskovske ekipe, pa tudi Ricky Hickman in Kenan Sipahi. CSKA se zanaša predvsem na svoje ofenzivce, med katerimi izstopa še Andrej Voroncevič, razliko lahko naredijo tudi asi, kot so Sasha Kaun, Kyle Hines in Demetris Nichols. Voronceviča čaka dvoboj z zadnje čase izjemno dobro razpoloženim Janom Veselyjem, Kaun in Hines pa bosta nasprotnika igralcev, kot so Oguz Savas, Semih Erden in Luka Zorić. Košarkarske sladokusce pa veseli tudi trenerski dvoboj med nekdanjim učiteljem in učencem; Željkom Obradovićem in Dimitrisom Itudisem.
Itudis je bil kar 13 sezon zapored asistent trenerju Obradoviću pri Panatinaikosu. Zelene sta skupaj popeljala do petih naslovov evropskega prvaka. Oba se vnovičnega medsebojnega srečanja izjemno veselita. “Fenerbahče je izjemna ekipa, ki je nazadnje dobila štiri zaporedna gostovanja v Evroligi in to proti zelo dobrim ekipam. Imajo odličnega trenerja, mojega dobrega prijatelja Obradovića. Igrati bomo morali na najvišjem nivoju, povsem bomo morali biti osredotočeni na našo igro,” je dejal Itudis.
Tudi Obradović je polaskal svojemu nekdanjemu asistentu: “CSKA ima odličnega trenerja, zato so tudi tako dobri v letošnji sezoni, zanesljivo zacementirani na vrhu razpredelnice. Imajo novega odličnega košarkarja, Kirilenka, jasno je, da da bo Moskovčane težko premagati, toda dali bomo vse od sebe!”

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images