Ob 20:00 na SK 1: Zvezda v vročem kotlu Aten

Evroliga 17. Nov 201710:15 > 10:21
Turkish Airlines EuroLeague

Naporen evroligaški urnik nam nocoj prinaša še zadnje štiri tekme 8. kroga, s čimer se zaključuje teden, ki je prinesel dvojni spored. Crvena zvezda bo rezultatsko krivuljo navzgor poskušala obrniti proti Olympiacosu. Ob 20:00 v živo na SK 1.

Po zgolj dveh zmagah (obe v Beogradu) v sedmih krogih Evrolige, Crveni zvezdi voda že pošteno teče v grlo. Končnica oziroma izločilni boji so v tem trenutku svetlobna leta daleč. V prejšnjem krogu je bila zasedba Dušana Alimpijevića deležna učne ure košarke s strani CSKA-ja, nocoj pa jih čaka še eden od favoritov Olympiacos. Grki so v torek v Istanbulu po podaljšku na kolena spravili aktualne evropske prvake iz vrst Fenerbahčeja in so s petimi zmagami in dvema porazoma v samem vrhu lestvice Evrolige.

Nimamo časa za neke poglobljene analize. To smo si pustili za Atene. Skupaj se bomo pripravili tudi za tekmo proti Olympiacosu,” je pred odhodom proti dvorani Miru in prijateljstva v Pireju dejal Alimpijević: “Igrali bomo proti ekipi, ki je dobila Fener v gostih, ki je ob Fenerju in CSKA-ju eden od favoritov za final-four pa tudi končno zmago. To je oteževalna okoliščina. Zagotovo so polni samozavesti. Mi moramo ob veliko truda odigrati veliko boljšo tekmo, kot proti CSKA-ju. Ni bilo tako fizično težko, kolikor je bila psihično težka tekma.”

Na vprašanje, kakšno atmosfero pričakuje v Atenah, je Alimpijević odvrnil: “Znano je prijateljstvo med navijači, tako daa bomo vsi uživali.”

Zavedamo se, kaj je bilo proti CSKA-ju. Moramo popraviti napake, predvsem v napadu. Imeli smo slab odstotek. Olympiacos je brez dvoma konkurent za final-four, kot CSKA, morda celo boljši. Pričakujem odziv,” je utrip slačilnice predsstavil Milko Bjelica.

Ob 18:00 na SK 1 spremljajte obračun med CSKA-jem in Fenerbahčejem, ob 20:45 na SK 5 sledi Milano vs. Brose Baskets in ob 21:00 na SK HD Barcelona vs. Valencia. Vabljeni v našo družbo!