Kako naj pozabim na Partizan? Še vedno dobivam grožnje!

Evroliga 24. Okt 201812:57 > 13:03
Christian Petersen, Getty Images

Nekdanji košarkar Olympiacosa Josh Childress se spominja tekem, ki jih je odigral v norem vzdušju proti Partizanu v dvorani Aleksandra Nikolića in opisal atmosfero za nepozabno.

Ameriški krilni košarkar Josh Childress je za Olympiacos igral od leta 2008 do leta 2010 in v tem obdobju gostoval tudi v Beogradu, ko se je s svojo ekipo v Evroligi meril proti Partizanu.

“Nikoli ne bom pozabil gostovanj v Beogradu. Izvajaš proste mete, navijači pa mečejo kovance, baterije in potem konfete. In to vse v trenutku, ko ti z laserjem merijo v oko,” je napisal Childress na Instagramu. 

Na komentarje ljudi, ki so ocenili, da so tekme proti Partizanu izgledale kot vojna, je Childress odgovoril: “Točno tako! V Evroligi smo kasneje premagali Partizan. Še danes dobivam grožnje s smrtjo in grozilna sporočila.”

Spomnimo, Olympiacos je leta 2010 na zaključnem turnirju četverice Evrolige premagal Partizan, največji “krivec” za to pa je bil prav Američan, ki je v ključnih trenutkih popravil zgrešen met Miloša Teodosića in grški ekipi prinesel zmago in uvrstitev v finale.