CSKA po drami na krilih Rodrigueza do zmage

Evroliga 21. Nov 201820:51 > 21:20
Twitter

CSKA je po drami pred domačimi gledalci po podaljšku vendarle prišel do zmage proti Žalgirisu z 99:97. Žalgiris je bil že zelo blizu zmage, a je bil na koncu junak domačih danes odlični Sergio Rodriguez.

Izredno zanimivo tekmo so gledalci lahko spremljali v Moskvi, kamor je na gostovanje k neporaženemu CSKAju prišel Žalgiris iz Kaunasa. Litovci so se več kot dostojno upirali, na koncu pa jim je zmanjkalo tudi nekaj sreče. Junak tekme je bil Sergio Rodriguez, ki je dosegel 24 točk, od tega kar šest trojk.

Ekipi sta si skozi večji del srečanja izmenjavali v vodstvu. Niti ena izmed ekip ni bila v konkretnejši prednosti. Litovci so na odmor odšli s prednostjo 38:37. Tudi v drugem polčasu smo spremljali enako srečanje. Žalgiris je pred zadnjimi desetimi minutami  vodil za točko. Zadnjo četrtino so gostje pričeli bolje in prišli do prednosti +9. Potem pa je na sceno stopil Španec Sergio Rodriguez, ki je v samo nekaj trenutkih CSKA vrnil v igro. Gostje so imeli na voljo zadnji napad na tekmi in ga zgrešili. Redni del srečanja se je končal z rezultatom 86:86, kar pomeni, da so sledili podaljški.

Tudi v dodatnih petih minutah sta bili ekipi vseskozi blizu. Dobro minuto pred koncem je Španec zadel še eno trojko. Žalgiris se je spet vrnil nato pa ob koncu prvega podaljška zgrešil odprt met za tri točke za zmago.

CSKA tako ob Realu še naprej ostaja neporažen.