Real ne gre v Milano? Evroliga pripravlja plan B

Evroliga 25. Feb 202020:43 > 20:48
Angel Martinez/Euroleague Basketball via Getty Images

Obračun 27. kroga Evrolige med Olimpijo iz Milana in madridskim Realom je zaradi izbruha novega koronavirusa na severu Italije pod vprašajem.

Ekipa trenerja Ettoreja Messine bi morala 3. marca v Mediolanum forumu v Milanu gostiti madridski Real, v španski prestolnici pa še ne vedo, če bodo odpotovali v Italijo zaradi izbruha koronavirusa.

Kot poroča Marca, Real pričakuje tudi odločitev vodilnih ljudi Evrolige. Kot poroča španski časnik, se Evroliga zaveda težav in pripravlja načrte za nujne primere, ne glede na scenarije pa še ni jasno, ali jih bo sprožila.

“Evroliga stalno spremlja situacijo in je v bližnjem kontaktu z vsemi italijanskimi klubi, pa tudi tistimi, ki tja prihajajo v goste. Spremljamo novice in poslušamo priporočila Svetovne zdravstvene organizacije. Liga in ekipe pripravljajo načrte nujnega delovanja, pomembno je, da smo jasni glede vsake potencialne grožnje in situacije, a še vedno ni jasno, če jih bomo aktivirali za prihodnje tekme Evrolige ali EuroCupa v Italiji,” so zapisali v sporočilu za javnost pri Evroligi.