Tudi dobrodošlica Luke Dončića legendi ni pomagala (VIDEO)

Evroliga 14. Dec 202323:03 0 komentarjev

Španski košarkarski trener Pablo Laso je prvič, odkar je zapustil klop Real Madrida, s katerim je več kot desetletje serijsko osvajal lovorike, znova z roba parketa spremljal obračun v španski prestolnici. Vrnil se je kot strateg Bayerna, ob tem pa mu je dobrodošlico zaželel tudi Luka Dončić. Vodilno moštvo evrolige sicer z Nemci ni imelo težjega dela (88:73).

Real Madrid je v sezoni 2017/18 pod taktirko Pabla Lasa in na krilih izjemnega Luke Dončića osvojil praktično vse, kar se je osvojiti dalo. Ob tem je Slovenec pobral tudi nagradi za najkoristnejšega igralca rednega dela in zaključnega turnirja evrolige.

56-letni Laso se je v špansko prestolnico prvič po odhodu vrnil kot glavni trener nasprotne ekipe. Real ga je leta 2022 odpustil v nekoliko nenavadnih okoliščinah. Priljubljeni španski strokovnjak je utrpel blažji srčni infarkt, klub pa ni izgubljal časa z menjavo. Čeprav je hitro povsem okreval, so v tem času ustoličili njegovega nekdanjega pomočnika Chusa Matea, Laso pa je pozneje na novinarski konferenci izrazil razočaranje nad ravnanjem vodilnih mož kluba.

Ob vrnitvi v Madrid, kjer je preživljal najlepše in najuspešnejše čase svoje kariere, mu je srečo zaželel tudi Dončić in na omrežju X zapisal: “Dobrodošel nazaj domov, šef!”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!