Evropska košarka je trikrat agresivnejša od ameriške

Evroliga 27. Avg. 20219:13
Delite:
Luka Dončić, foto: FIBA.

Ameriška reprezentanca je na nedavno končanem olimpijskem turnirju v Tokiu prišla do nove zlate kolajne, a so se morale NBA zvezde pošteno potruditi za novo trofejo.

Jasno je, da je konkurenca vse močnejša, tudi sami Američani pa so večkrat priznali, da se več kot očitno v Evropi igra veliko trša obramba, ter da veliko težje dosegajo koše, ko se igra po pravilih FIBE.

Mislim, da je veliko težje igrati po pravilih FIBE, kot v NBA, kjer je veliko manj kontakta in imamo defenzine tri sekunde. Veliko je razlik, zaradi katerih je lažje dosegati koše v NBA,” je pred finalom proti Franciji priznal eden od glavnih zvezdnikov ZDA Damian Lillard.

Do podobnega sklepa je že leta 2018 ob svojem prihodu onkraj velike luže dejal tudi Luka Dončić, njune besede pa je potrdil eden od najslavenjših ameriških trenerjev vseh časov Rick Pitino.

Legendarni Pitino, ki odlično pozna tudi razmere na stari celini, trenutno vodi kolidž Iona, s katerim se trenutno nahaja v Grčiji, kjer na obračunih proti tamkajšnjim prvoligašem svojo ekipo pripavlja na novo sezono v ligi NCAA.

To je velika izkušnja za nas, za te mlade fante. Igrali smo proti Peristeriju, ki bo v novi sezoni igral v Ligi prvakov, to je profesionalna ekipa. Čeprav smo izgubili z desetimi točkami razlike, so fantje spoznali, kaj pomeni igrati pravo, fizično močno košarko. FIBA ponuja trikrat agresivnejšo igro od tiste, ki jo trenutno vidimo v Ligi NBA,” je dejal Pitino, ki je deloval tudi v Ligi NBA, dvakrat pa se veselil zmage v ligi NCAA.

Komentari

Vaš komentar