Fantasy izziv: Kako kotirajo delnice slovenskih evroligašev?

Evroliga 26. Sep 202312:00 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Do 5. oktobra, ko se s prvimi srečanji odpre nova sezona evrolige, imate ljubitelji košarke še nekaj časa za izbor svoje ekipe v fantasy izzivu. V svojo idealno peterko ali pa vsaj na klop za rezerve lahko posadite tudi dva slovenska reprezentanta, ki si kruh služita pri Crveni zvezdi (Mike Tobey) in Albi iz Berlina (Žiga Samar).

Pogledali smo, kako močno boste svoj virtualni proračun v fantasy izzivu olajšali, če ju izberete v postavo.

Mike Tobey je v igrici zabeležen kot center, na svojem položaju pa so mu ustvarjalci evroligaškega fantasyja dali kar lepo priznanje, saj je med 58 košarkarji po kakovosti uvrščen na dvajseto mesto in vas bo v primeru uvrstitve v moštvo njegov “nakup” stal 10 kreditov. Za ilustracijo: najdražji igralec fantasyja je Realov center Walter Tavares, za katerega je potrebno odšteti 16 kreditov.

Malo denarja za veliko muzike?

Vloga Žige Samarja pri Albi v novi sezoni je negotova, saj je bil slovenski organizator igre lani posojen v Hamburg, zato je njegova minutaža pod trenerjem Israelom Gonzalezom enigma, a če bi se slovenski reprezentant v prvih tekmah evroligaške sezone izkazal ter si pridobil zaupanje, si lahko z njim zagotovite lepo število točk za zelo majhen znesek.

Foto: SK

Samar je med 102 branilcema v igrici po kakovosti uvrščen na 68. mesto in bi zanj morali svoj “budžet” oklestiti za 7,8 kredita. Za ilustracijo: najdražji branilec v igrici je član Monaca Kemba Walker (15,2 kredita), najdražji krilni igralec v fantasy izzivu pa je košarkar Milana Nikola Mirotić (15,5 kredita). Pri izbiri igralcev je omejitev 100 kreditov.

V fantasy izziv se lahko prijavite TUKAJ!

Naj še enkrat opomnimo – v svojo fantasy evroligaško moštvo lahko uvrstite deset košarkarjev, pa tudi trenerja, pri čemer v vsakem krogu lahko izberete kapetana, ki prinaša dvojne točke. O namigih si lahko več preberete tukaj.