Dobrodošli v kraljestvu Walterja Tavaresa

Evroliga 25. Sep 202317:48 0 komentarjev
Foto: FIBA

Nezadržno se približuje 5. oktober, ko se s prvimi tekmami začne najmočnejše klubsko tekmovanje v košarki na stari celini. Letos pri Sportklubu pripravljamo poseben izziv tudi za vas bralce oziroma gledalce, saj boste lahko iz različnih igralcev evroligaških moštev ustvarili svojo idealno ekipo in se potegovali za privlačne nagrade. Na tem mestu osvetljujemo osnovni koncept igrice.

V svojo idealno ekipo lahko izberete 10 igralcev.

Pet jih sestavlja vašo idealno peterko, ostali bodo sicer sedeli na “virtualni” klopi, a vam bodo vseeno prinašali točke, natančneje: v malho bodo prispevali polovični učinek, torej 50 odstotkov tistega, kar bodo v polno bero dajali košarkarji, ki jih boste za posamezen krog evrolige dali na “parket”. Izjema je 6. igralec vaše ekipe, ta bo prispeval maksimalen učinek, zato preudarno izbirajte, koga bost ena klopi označili kot najmočnejši člen vaših rezerv.

Preglejte prvo učno uro evroligaškega Fantasy izziva!

zajem zaslona

Posebnost fantasy izziva je ta, da boste lahko izbrali tudi enega izmed trenerjev evroligaških zasedb in točke dobivali glede na učinek kluba v posameznem tednu. Igralcem se bo štel celoten učinek (indeks), zato izberite tiste, ki bodo v statistiko vpisali čim več skokov, asistenc in (predvsem) točk. Fantasy igralce deli na tri osnovne položaje: center, krilo in organizator igre.

Najdražji je center Real Madrida

Na voljo za sestavo svoje idealne ekipe imate 100 kreditov. Največ vam jih bo pobral član kraljevega kluba Walter Tavares, ki vas bo stal kar 16 enot, najcenejši igralci stanejo 4 kredite.

Naj bo to, kar se tiče namigov, za zdaj vse. Nekaj vam jih bo Sportklub rade volje podelil v prihajajočih dneh pred začetkom evrolige, sicer pa ob ustvarjanju moštva ne pozabite na naslednjo ključno informacijo: levo zgoraj v “fantasy sobi” imate možnost izbire kapetana svojega moštva. Ta vam bo, glede na učinek v posameznem krogu, nosil podvojene točke.

Naslednjič se bomo pozabavali s tem, koliko sta v igrici vredna edina slovenska predstavnika, Žiga Samar (Alba Berlin) in Mike Tobey (Crvena zvezda). Na fantasy izziv se prijavite tukaj.