Ganljiv poklon zlatemu slovenskemu reprezentantu

Košarka 20. Jun 20228:34 > 8:35
Foto: Euroleague basketball

Košarkarji Reala, ki so v finalu španskega prvenstva s skupnim rezultatom 3:1 premagali Barcelono, ob slavju niso pozabili na nesrečnega Američana s slovenskim potnim listom Anthonyja Randolpha.

Realov center Edy Tavares je po nedeljski zmagi (81:74) z otrokom v naročju prejel priznanje za najkoristnejšega igralca finala. Neumorni Sergio Llull je snel mrežico z obroča. V slačilnici je šampanjec tekel v potokih. Čustev ni skrival niti trenerski mojster Pablo Laso, ki je bil v začetku meseca po srčnem infarktu prepeljan v bolnišnico, tokrat pa je tekmo že spremljal v dvorani. Pozdravil je že 36. naslov državnega prvaka. Zanj je košarjem kraljevega kluba čestital tudi Luka Dončić. Svoj kamenček je v ta šampionski mozaik prispeval tudi 18-letni Urban Klavžar, ki sicer v finalu ni igral, je bil pa v kadru na dveh tekmah polfinala.

Manjkal pa je še nekdo. Nanj pri Realu niso pozabili. Anthony Randolph se je namreč hudo poškodoval na prvi tekmi finala. Tonček, kot so Američana klicali v slovenski reprezentanci, si je strgal križne vezi. Čaka ga dolgotrajna rehabilitacija, ob zajetni beri poškodb pa je prihodnost 32-letnega krilnega centra s slovenskim potnim listom negotova. Njegovi soigralci so se zlatemu slovenskemu reprezentantu z EuroBasketa 2017 poklonili na prav poseben način. Ob slavju so namreč na broč obesili njegov dres in mu s tem sporočili: Tudi ti si z nami!