Gašper Okorn se vrača na trenerski oder

Košarka 21. Jan 202220:41 > 22. Jan 2022 9:09 0 komentarjev
Gašper Okorn. Foto: Aleš Fevžer

Po dokončnem slovesu od Madžarske, kjer je v zadnjem obdobju deloval kot športni direktor Falca iz Sombotela, se Gašper Okorn vrača v trenerske vode. Dogovor še ni uraden, a 48-letnik je pred vrati zagrebške Cibone.

”Še vedno imam trenerske ambicije. Vrnil se bom,” nam je še pred dobrim tednom, ko je opravljal vlogo športnega direktorja in svetovalca pri Falcu, dejal Gašper Okorn. Do vrnitve je prišlo hitro, morda celo hitreje, kot je bilo pričakovati.

Slovenski trenerski legionar se je dokončno poslovil od Sombotela, kjer je pred tem pečat pustil že kot trener. Nov delovni izziv pa je našel na Hrvaškem. V svoje vrste ga je zvabil nekdanji dvakratni evropski ter večkratni jugoslovanski in hrvaški prvak Cibona.

Zagrebčani, ki so sicer znova v nezavidljivem finančnem in rezultatskem položaju, a imajo zelo nadarjeno ekipo, so pred kratkim odslovili trenerja Vladimirja Jovanovića, ekipo pa je nato začasno prevzel večni pomočnik Bariša Krasić. V hrvaški kuloarjih je nato zaokrožilo več imen potencialnih kandidatov (Josip Sesar, Ivan Rudež …), zato je vabilo Okornu za mnoge precejšnje presenečenje.

Nekdanji trener Škofje Loke, Olimpije, Slovana , Heliosa Ventspilsa, Slupska, Koszalina in Falca se tako vrača na jadransko sceno. Tam bodo njegovi trenerski tekmeci tudi Jurica Golemac (Olimpija), Dalibor Damjanovič (Krka) in Andrej Žakelj (SC Derby Podgorica).