Gašper Okorn sestavlja piramido

Košarka 20. Jul 202215:18 0 komentarjev
Gašper Okorn. Foto: Aleš Fevžer

Donedavni član Ilirije Miha Cerkvenik je postal druga okrepitev novomeške Krke, ki bo pod vodstvom novega trenerja Gašperja Okorna prevetrila svoje vrste. Zelo aktivni so te dni tudi pri Heliosu.

Če izvzamemo mladince, ki čakajo na preboj v prve vrste, je trenutno na igralskem seznamu Krke sedmerica. Potem ko so nadaljnjo zvestobo nekdanjim večkratnim prvakom zagotovili Rok Stipčević, Andrej Stavrov, Leon Stergar, Jurij Macura in Miha Škedelj, sta se novi trener Gašper Okorn in direktor Jure Balažić podala na tržnico.

Pretekli teden so tako v Novem mestu naznanili dogovor z Janom Španom, ki je v Sloveniji nazadnje nosil dres Olimpije. Ta teden se je v dvorano Leona Štuklja preselil še 20-letni branilec Miha Cerkvenik, ki se je ob soglasju Olimpije v preteklih dveh sezonah kalil pri Iliriji. Prav iz ljubljanskega bazena utegne priti tudi naslednja okrepitev. Na novomeškem radarju je namreč mladi reprezentant Robert Jurković, sicer sin Ivice Jurkovića.

Krka bo sicer ob državnem prvenstvu v novi sezoni nastopala v 2. ligi ABA. Tako kot tudi domžalski Helios, pri katerem so te dni prav tako zelo aktivni. Prvi okrepitvi so našli pri domačih tekmecih. Centrsko vrzel je tako zapolnil dosedanji član Zlatoroga  Dennis Tunstall (25 let, 206 cm), iz ljubljanske Ilirije pa se v Domžale seli Niko Bačvić. Naslednja ”tarča” bo, kot vse kaže, Dan Duščak, ki se je že uradno poslovil od Cedevite Olimpije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!