Igor Kokoškov ima novo zaposlitev, spet združuje moči z Bogdanovićem

Košarka 27. Maj 20237:38 0 komentarjev
Igor Kokoškov; FOTO: Guliverimage

Ekipe v ligi NBA še pred koncem sezone začenjajo sestavljati mozaik za prihodnost. Pomembni niso le igralci, temveč strokovni štabi, česar se zavedajo tudi pri Atlanti, zato so v svoje vrste kot svetovalca pripeljali Igorja Kokoškova, ki je slovenski izbrani vrsti poveljeval v letih 2016 in 2017.

Srbski strokovnjak je po osvojeni zlati kolajni s Slovenijo na eurobasketu 2017 dobil kar nekaj ponudb.

Kot trener je vodil Phoenix Suns, bil pomočnik v Sacramentu, se potem vrnil v Evropo in bil vodja strokovnega štaba pri Fenerbahčeju, nato pa spet odšel nazaj čez lužo in kot asistent pomagal najprej Dallasu ter v minuli sezoni Brooklynu. Kokoškov je v letih 2019-2021 vodil tudi srbsko košarkarsko reprezentanco.

ESPN poroča, da je 51-letnik včeraj podpisal pogodbo z Atlanta Hawks, kjer bo glavni pomočnik trenerju Quinu Snyderju. S slednjim se odlično poznata, saj sta sodelovala že v univerzitetnem sistemu ameriške košarke ter kasneje pri franšizi Jazz.

Za Atlanta Hawks med drugim igra srbski reprezentant Bogdan Bogdanović, glavni zvezdnik ekipe pa je Trae Young, ki je bil izbran na istem naboru kot Luka Dončić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!