Jaka Blažič po dveh udarcih: Vse se začne pri meni

Eurocup 11. Okt 20239:37 0 komentarjev
Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije so po dveh visokih porazih pred naslednjih velikim izzivom. Vtis bodo poskušali popraviti v 2. krogu skupinskega dela evropskega pokala, ko v Stožice prihaja favorizirani Joventut. Kapetan Jaka Blažič obljublja, da bodo storili vse za dvig ravni igre.

Ljubljančani so trenutno še daleč od prave forme. Močno spremenjena zasedba je pod vodstvom novega trenerja Simoneja Pianigianija dobila le dve tekmi od sedmih v mladi sezoni 2023/24. Dovolj, da so v Stožicah prvič spregovorili o krizi. Povratnik v zmajevo gnezdo in vodilno vlogo v garderobi je ob tem poudaril prednost, ker si tekme zdaj sledijo hitro in tako ni potrebno čakati dolgo na novo priložnost za dokazovanje in gradnjo kemije, a začeti bo treba z osnovami, je prepričan.

“Kot recimo izgubljene žoge, ki smo jih imeli na zadnjih dveh tekmah res veliko. Tudi odstotek meta, predvsem mi strelci nismo imeli dobrih večerov. Osredotočenost v obrambi. Imamo principe, a ko pridemo v neko rdečo cono, jih ne upoštevamo in prejemamo lahke koše. Imamo ekipo, ki je zmožna teči, a ne izkoriščamo protinapadov. Je precej stvari, ki se jih da izboljšati. Vse se začne pri meni in nato pri vseh ostalih. Sreča je, da imamo že novo tekmo. Upajmo, da popravimo vtis,” je bil odkrit Jaka Blažič, ki meni, da mora predvsem razčistiti vsak pri sebi ter pozabiti na zadnja dva poraza.

33-letni slovenski reprezentant je še razkril, da se je italijanski strateg na oba nespeha – v Tel Avivu so zmaji padli za 27 in v Beogradu za kar 43 točk – odzval precej različno. “Po Hapoelu je bil bolj strog in več kričal, poskušal dobiti kakšen odziv igralcev. Po tekmi z Zvezdo je pristopil na bolj prijazen način in se z nami pogovoril. Imeli smo sestanek, zjutraj smo gledali še video. Bomo videli, če bo to v sredo obrodilo sadove.”

V Ljubljani danes ob 18.30 gostuje Joventut, ki sodi med favorite EuroCupa. V uvodnem krogu je sicer za točko izgubil na domačem parketu, kjer je s 63:62 slavil Bešiktaš. Koš za zmago je tik pred zvokom sirene dosegel Leyton Hammonds. Španci bodo v slovenski prestolnici zagotovo še dodatno motivirani. Nosilci igre so številni dobro poznani košarkarji tudi v Ljubljani, vključno s hrvaškim reprezentantom Antejem Tomićem in nekdanjim izvrstnim branilcem Bursasporja, s katerim se je pred dvema letoma Cedevita Olimpija že opekla, Andrewom Andrewsom.

Jaka se dobro spominja tiste sezone, v kateri jih je sekunda ločila od preboja do polfinala EuroCupa. Predvsem pa iz te sezone dobro ve, kako se je pobrati po katastrofalnem začetku. “Takrat smo dobro trenirali, posledica so bile dobre igre. Menjali smo igralce in se povezali, a sistem je ostal isti. Računamo na to. Ekipa je res nova, nismo imeli veliko časa za trening, a nihče od nas ni obupal. Verjamem v to ekipo. Mogoče rabimo eno dobro tekmo, da si dokažemo, da smo na pravi poti in dobimo samozavest za naprej,” je sklenil kapetan zmajev.

Evropski pokal, 2. krog skupine A

18.30 Cedevita Olimpija – Joventut Badalona

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!