Slovenski debitant, ki ne bo izdajal reprezentančnih skrivnosti (VIDEO)

Nogomet 11. Okt 20238:40 1 komentar

V septembru Aljoša Matko, v oktobru David Zec. NK Celje oziroma njegov dosedanji trener Albert Riera sta v tej jeseni 'ustvarila' že dva novopečena slovenska reprezentanta. V pogovoru za oddajo Pod prečko smo se pogovarjali z branilcem grofov.

Težko pričakovani reprezentančni oktober, ko varovance Matjaža Keka čakata izjemno pomembni kvalifikacijski tekmi s Finsko in Severno Irsko, je David Zec že začel z veliko zmago.

Otrok kranjskega Triglava, ki se je nogometnih veščin učil tudi v akademiji slovite lizbonske Benfice, je bil prvič v svoji karieri vpoklican v člansko nogometno izbrano vrsto. Nagrada za trud, delo, predvsem pa velik napredek v zadnjem letu, ko je postal steber obrambe Celja, s katerim trenutno zanesljivo vodi na lestvici Prve lige Telemach in je s soigralci prvi favorit za osvojitev državne krone.

“Za vpoklic sem izvedel po treningu, novico mi je sporočil direktor kluba. To je velika čast, zaradi tega začneš trenirati nogomet. Je pa to predvsem nadaljnja motivacija za delo,” prve vtise strne 23-letnik.

Foto: Jure Banfi

Vzpon NK Celje v zadnjih sezonah se odraža tudi na čedalje večjem številu reprezentantov, ki se iz dresa grofov v reprezentančnem premoru preoblečejo v majico z državnim grbom. Po Žanu Karničniku in Aljoši Matku je ob krizi s poškodbami osrednjih branilcev priložnost dobil še David Zec, ki je tako pred novim izzivom v svoji karieri.

“Vprašal sem Žana Karničnika in Aljošo Matka, kako je v reprezentanci. Še posebej slednjega, ker je bil nazadnje prvič. Ne smem vam izdati podrobnosti,” z nasmeškom na obrazu komentira novopečeni slovenski reprezentant.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje