Jaka Lakovič se vrača v Španijo, pred njim je izziv kariere

Eurocup 17. Jun 202217:50 > 18:18
Jaka Lakovič
HMBxMedia/ThomasxJäger

Kar smo napovedovali v teh dneh, je dobilo uradno potrditev. Slovenski košarkarski trener Jaka Lakovič ima nove delodajalce. 43-letni Ljubljančan je postal novi trener španske Gran Canarie. Podpisal je dvoletno pogodbo.

S privajanjem na novo okolje Jaka Lakovič ne bi smel imeti težav. Kot igralec je pet let (2006-2011) nosil dres Barcelone, v njeni rezervni ekipi je kot pomočnik začel tudi trenersko kariero. Funkcijo asistenta je nato opravljal tudi pri Bilbau, kjer je tudi začel svojo samostojno trenersko pot, kasneje je sedel tudi na klopi Juventuda.

Jaka Laković je letošnjo sezono z Ulmom sklenil na visokem 5. mestu lestvice vse močnejše nemške Bundeslige in se nato poslovil v četrtfinalu, kjer je bil boljši Riesen Ludwigsburg. V EuroCupu je z Ulmom tekmovanje končal v četrtfinalu, kjer je Nemce izločil favorizirani Virtus iz Bologne. Pred tem so Lakovičevi fantje senzacionalno izločili Juventud. V klubu je deloval tri sezone.

V klubu, ki bo imel v naslednji sezoni znova visoke ambicije tako na domačih parketih kot tudi v EuroCupu, bo uradno predstavljen prihodnji teden. Na mestu glavnega trenerja bo zamenjal Španca Porfiria Fisaca, ki je ekipo vodil v zadnjih dveh sezonah, letos pa z njo v EuroCupu nepričakovano v četrtfinalu izpadel proti Andorri.