Je Luka Dončić pozabil na stare zamere?

Košarka 7. Nov 202312:30 1 komentar
Luka Dončić ob bratih Wagner. Foto: Profimedia

Ob šesti zmagi Dallasa se je Luka Dončić pod kakovostno prestavo podpisal proti bratoma Wagner. V preteklosti se je na tej ravni že večkrat močno zaiskrilo.

Na katerih ravnih bi radi napredovali, je na novinarski konferenci po zmagi Dallasa nad Orlandom (117:102) zanimalo enega od novinarjev. “Na vseh. V vsem želim biti boljši,” je v svojem slogu odvrnil Luka Dončić, zadovoljen po novi zmagi. Že šesti na sedmi tekmi sezone. Znova po preobratu v drugem polčasu. Ljubljančan je tokrat v 35 minutah prispeval 29 točk, 3 skoke in 6 asistenc. “Sledili smo načrtu tekme, predvsem smo bolje odigrali v obrambi. Moramo se boriti. Iz tekme v tekmo in poskusiti dobiti vsako,” je dejal prvi zvezdnik Dallasa.

In če je bil v čem že tokrat “boljši”, je bil to odziv ob vnovičnem srečanju s starim znancem. To je bil nemški reprezentant Moritz Wagner. Med njim in Dončićem se je namreč v preteklosti že večkrat močno zaiskrilo. Sprva na klubski ravni, nato na olimpijskem turnirju v Tokiu. Do bližnjega srečanja je prišlo tudi lanskega januarja v ligi NBA, Dončić pa je za viralno spletno uspešnico takrat poskrbel z imitiranjem joka.

Še najbolj svež je spomin na njuno srečanje na Okinavi, kjer si je LD 77 v skupinskem delu svetovnega prvenstva Nemca znova vzel za tarčo. A na koncu je potegnil krajši konec. Po nešportni osebni napaki se je namreč tekma prelomila, Slovenci pa so doživeli poraz.  “Iskreno, rad bi le igral košarko. Ne želim se spuščati v karkoli. Luka je odličen košarkar. Spoštujem ga. Jaz pa se borim za svojo ekipo in soigralce,” je takrat dejal M. Wagner. Ko smo ga opomnili, da se nista prvič znašla v bolj ostrem pogovoru, je v smehu odgovoril: “To je vaša izjava. Na to nimam odgovora. Vključen sem bil v preveč sr… Rad bi le igral košarko in se osredotočil na doseganje košev in branjenje.”

Tokrat je njuno vnovično soočenje minilo brez isker. Dončić, kot bi pozabil na stare zamere, je energijo usmeril v igro in bil protagonist nove zmage. Moritz Wagner je ob tem dosegel 19 točk, njegov brat Franz, sicer prav tako član reprezentance svetovnih prvakov, pa 12.

Dallas je na ta način okrepil odlično odprtje v sezoni. Klonil je le proti prvakom iz Denverja.

Vodja je kajpak Dončić, ki je prvi strelec, skakalec in asistent moštva (31,6 točke, 9,6 skoka in 8,9 asistence). Kot nova obraza v moštvu sta mu v močno oporo predvsem Grant Williams in novinec Dereck Lively. Tim Hardaway se je uveljavil kot odličen šesti igralec, na statistični ravni pa je seveda številka 2 Kyre Irving. ”Letos nama je lažje igrati skupaj, saj se veliko bolje poznava. Svojo igro prilagajava tekmecu,” je o delovanju zavezniškega tandema dejal Dončić. Njegove besede imajo res statistično-rezultatsko potrditev, v praksi pa njuno sobivanje na parketu vendarle ni tako učinkovito, kot bi bilo lahko, saj v njuni igri pogosto ni prave povezave. In prav to je verjetno dodatna rezerva Dallasa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje