Jurica Golemac ni zaprl hrvaških vrat

Košarka 20. Okt 202215:24 0 komentarjev
Jurica Golemac. Foto; MaPa

Damir Mulaomerović, ki je odstopil po porazu v osmini finala EuroBasketa, še ni dočakal naslednika na klopi hrvaške košarkarske reprezentance. Selektorsko taktirko bo do nadaljnjega vihtel novi športni direktor hrvaške košarkarske zveze Aleksander Petrović. Ni pa skrivnost, da je njegova selektorska želja Jurica Golemac, ki ostaja v taboru Cedevite Olimpije.

Kar nekaj spletnega prahu je po drugem zaporednem evropskem porazu Cedevite Olimpije dvignila govorica o morebitnem slovesu prvega trenerja Jurice Golemca. Dobro obveščeni viri so jo hitro zavrnili. Se pa ime trenerja ljubljanskega kluba v zadnjih tednih pogosto omenja na Hrvaškem. Novi domnevni rešitelj dolgoletne hrvaške reprezentančne krize Aleksander Petrović, ki je bil imenovan za športnega direktorja panožne zveze, je namreč prav ljubljanskega Zagrebčana označil za enega od glavnih kandidatov za novega selektorja.

“Zdaj imam svoje delo. Sem pa trener, ki ne želi sedeti na dveh stolih. V tem primeru ne bi bil stoodstoten – ne v eni in ne v drugi vlogi. Za nekaj takšnega še nimam dovolj izkušenj,” nam je septembra dejal Jurica Golemac. Hitro mu je v intervjuju za naš medij pritegnil tudi direktor ljubljanskega kluba Davor Užbinec: “V čast nam je, da našega trenerja želijo za selektorja reprezentance, a ni realno, da bi lahko opravljal oba posla.”

A zdi se, da to poglavje vendarle ni povsem zaprto. Golemac priznava, da je selektorska vloga ena od njegovih želja trenerske prihodnosti, v pogovoru za Sportske novosti pa je Petrović dejal, da še ni obupal. Po njegovih besedah, naj bi tako Golemac kot tudi Neven Spahija pustila odprta vrata za prevzem reprezentance v naslednjem letu. Do takrat pa bo vlogo selektorja začasno opravljal kar – Aleksandar Petrović. Legendarni Aco je v zadnjih tednih potoval po Evropi in obiskal številne reprezentančne kandidate in trenerje. Ob koncu tritedenske poti je poudaril, da ima Hrvaška za vsaj nadaljnja dva olimpijska cikla kakovostno pokrite višje igralske položaje. “Naloga klubov in košarkarske zveze pa je, da poskrbi za selekcijo, izobraževanje in produkcijo vsestranskih igralcev na zunanjih položajih,” ocenjuje brat pokojnega Dražena Petrovića.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!