Kaj pomeni številka na Jokićevem dresu?

Košarka 15. Maj 20248:50 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Košarkarji Denverja so v končnici lige NBA do tretje zaporedne zmage v seriji z Minnesoto prišli z dresi, na katerih so imeli namesto imena kraja oziroma kluba zapisano številko 5280.

Nikola Jokić je v noči na sredo prejel svoj tretji kipec za najkoristnejšega košarkarja v ligi. Kot bi ga lovorika še posebej navdahnila, je nato postregel z bravurozno predstavo, v kateri je dosegel 40 točk, 13 asistenc in 7 skokov, ter Denver popeljal do tretje zmage proti Minnesoti. Prvaki so sicer v seriji že zaostajali z rezultatom 0:2, zdaj so le zmago (3:2) oddaljeni od napredovanja v konferenčni finale.

Tokrat so znova nosili drese, na katerih ni pisalo Denver, temveč le oznaka 5280. Gre za nadmorsko višino Denverja, in sicer 5280 čevljev, kar znaša 1.609 metrov. Denver Nuggets so namreč klub, ki domuje na z naskokom najvišji nadmorski višini v ligi NBA. Mimogrede, izrazito visoko so doma le še Utah Jazz (Salt Lake City – 1.300 m).

Foto: Profimedia

Prav z nadmorsko višino je povezana še ena različica Denverjevih dresov. Z napisom ”mile high city” so namreč Jokić in soigralci pred dnevi opozarjali na dejstvo, da se prestolnica Kolorada nahaja miljo nad morjem.

Napredovanje v naslednji krog končnice bodo prvaki vseeno lovili na precej nižji nadmorski višini, in sicer v noči na petek v Minneapolisu. Še pred tem bo na delu znova tudi Luka Dončić v izenačeni seriji Dallas-Oklahoma (2:2).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!