Sanjski smučarski par kuje nove načrte

Alpsko smučanje 14. Maj 202416:07 0 komentarjev
Mikaela Shiffrin in Aleksander Aamodt KIlde. Foto: Instagram/aklide

Smučarska zvezdnika Mikaela Shiffrin in Aleksander Aamodt Kilde po sezoni, ki si jo bosta zapolnila tudi po hudih poškodbah, polnita baterije pred najbolj napornimi delovnimi tedni.

Kar nekaj alpskih smučarjev in smučark (Thomas Tumler, Kira Weidle, Priska Nufer …) je obdobje med dvema tekmovalnima sezonama izkoristilo tudi za skok v zakonski stan. Najbolj znan in tekmovalno uspešen par, ki ga tvorita Mikaela Shiffrin in Aleksander Aamodt Kilde, medtem vztraja ”le” pri statusu zaročencev. Sta pa Američanka in Norvežan, ki sta par od leta 2021, objavila več fotografij s skupnega obmorskega oddiha, kjer polnita baterije pred osrednjim delom priprav na predolimpijsko sezono.

Oba čaka specifično pripravljalno obdobje, saj sta v pretekli zimi staknila poškodbi. Huje jo je skupil Kilde, ki je pred štirimi meseci grdo padel v zaključnem delu slovitega smuka v Wengnu. Ob tem si je huje poškodoval ramo in nogo, kjer je bilo zaradi globokih ureznin in izgube krvi ogroženo celo življenje. Pozneje je razkril, da se je zaradi tekmovalnih naporov ter sporov med smučarji in vodstvom norveške smučarske zveze znašel na robu izgorelosti. Kljub gibalnim omejitvam zdaj ne skriva, da se želi vrniti v karavano svetovnega pokala.

Mikaela Shiffrin se je po drugi strani poškodovala le 13 dni za svojim partnerjem. Ob padcu v Cortini d’Ampezzo je utrpela udarec v koleno. In čeprav sprva ni kazalo na hujšo poškodbo, je izpustila kar mesec in pol tekmovanj, ostaja brez možnosti za veliki kristalni globus ter naposled nastopila na dveh slalomih.

In medtem ko bo za Kildeja svojevrstna zmaga že vrnitev v ”beli cirkus”, bi se lahko njegova partnerka že v prvem delu nove zime v zgodovino zapisala kot prva alpska smučarka z več kot 100 zmagami. Doslej jih je 29-letna Američanka zbrala že 97.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!