Kanadski prijatelj Luke Dončića z opozorilom (VIDEO)

Powell Dončić
Dwight Powell in Luka Dončić. Foto: Profimedia

Luki Dončiću bo na dvoboju proti Kanadi nasproti stal znan obraz iz Dallasa, klubski soigralec Dwight Powell. Prvi center Kanadčanov je pred četrtfinalnim obračunom spregovoril o strasti, ki jo do košarke kaže Luka Dončić in opozoril, da ni edini nevaren član Slovenije.

Po Joshu Greenu in novopečenemu članu Dallasa Danteju Exumu, se bo Luka Dončić danes ob 14.30 pomeril še proti tretjemu soigralcu iz lige NBA. Dwight Powell si s prvim zvezdnikom Slovenije in teksaške franšize garderobo deli že pet let, vse od selitve Slovenca iz Madrida čez lužo.

Po več kot dveh tednih tekmovanja se dnevi počasi že zlivajo skupaj, je potožil 32-letni Kanadčan, ki se je z osem let mlajšim klubskim soigralcem te dni srečal v hotelu ob Mall of Asia Areni. “Vedno ga je lepo videti. Oba sva podobna, imava se rada, a ko se začne tekma, sva nasprotnika,” pravi Dwight, ki je del prve peterke Kanadčanov, ki v celoti prihaja iz lige NBA.

Foto: FIBA

Cilj: svetovni naslov

Pred Kanado je zgodovinska priložnost za odmeven izid. Praktično prvi po olimpijskih igrah 1936 v Berlinu, kjer je osvojila srebrno medaljo. Uspeh je bil že preboj v četrtfinale, v katerem bo zaigrala sploh prvič. Prav tako je izpolnjen dolgoročni načrt – vozovnica za olimpijske igre. “Ponosen sem, da smo to dosegli. A zdaj je to v preteklosti, osredotočamo se na naslednjega nasprotnika. Cilj je, da osvojimo ta turnir,” zatrjuje Powell.

Spopada s Slovenijo se zelo veseli tudi zaradi Dončića, a opozarja: “Luka je eden najboljših igralcev na svetu, to vem iz prve roke, a v ekipi imajo veliko odličnih košarkarjev. Dolgo že igrajo skupaj v močnem sistemu, zato se moramo dobro pripraviti na vse, je pa Luka zagotovo glavno osredotočenje.”

Spregovoril je tudi o Dončićevi strasti do slovenskega dresa, a zatrdil, da njegov ogenj gori praktično povsod. “Ponosen je na svojo državo in na to, da jo lahko zastopa. Mislim, da ima preprosto veliko strast do košarke in pika. Ne glede na to, kje stopi na parket, se to začuti.”

Powell je prepričan, da ima Kanada v kadru izvrstne obrambne košarkarje, ki bi se lahko Dončiću postavili po robu. Med specialiste na tej strani parketa v ligi NBA sodita predvsem Dillon Brooks in Luguentz Dort.

“Imamo nekaj izjemnih atletov in elitnih obrambnih igralcev, posebej na zunanji liniji, ki lahko pokrivajo več položajev. So čvrsti, razumejo navodila in poznajo nasprotnike. So glava te kače, ki ji ostali sledimo,” je odvrnil.