Khris Middleton nerešljiva uganka za Atlanto Hawks

Košarka 28. Jun 20217:17 > 7:22
(Foto: USA TODAY Sports/Guliver Images)

Košarkarji Milwaukee Bucks so na krilih odličnega Khrisa Middletona dobili tretjo tekmo finala vzhodne konference lige NBA. V gosteh so bili od Atlante Hawks boljši s 113:102 in izid v zmagah povišali na 2:1.

Hawks, ki na prejšnji tekmi niso vodili niti enkrat in dvoboj prepričljivo izgubili (91:125), so se tokrat upirali precej bolje. V uvodni četrtini so vodili tudi za 12 točk, prvič pa zaostajali v tretji, ko je Milwaukee povedel z 82:80.

A nato se je razigral Khris Middleton, ki je bil skupaj z Giannisem Antetokounmpom nerešljiva uganka za košarkarje Atlante.

Devetindvajsetletnik se je  ustavil pri 38 točkah, od tega jih je kar 20 dosegel v zadnji četrtini in poskrbel za svoj najboljši strelski dosežek v končnici. K temu je dodal še 11 skokov. “Končno mi je stekel met. S tem sem imel že nekaj časa težave. A koši so začeli padati v pravem trenutku, za kar sem hvaležen,” je bil zadovoljen Middleton.

“Kar mu je uspelo, je neverjetno. Bil je izjemen. Sam je ponesel ekipo do zmage. Danes sem videl veličino,” navdušenja ni skrival Antetokounmpo, ki je s 33 točkami in enajstimi skoki tudi sam vpisal dvojnega dvojčka.

“Ta poraz boli, Je zelo neprijeten,” pa je priznal Young, ki je bil s 35 točkami znova najboljši strelec Atlante, ki je tekmo končal s poškodbo gležnja, potem ko je v zadnji četrtini pohodil stopalo enega od sodnikov.

Moštvi se bosta znova pomerili v sredo v Atlanti. Zmagovalca tega dvoboja čaka prvak zahodne konference, kjer Phoenix Suns proti Los Angeles Clippers vodijo v zmagah s 3:1.

Komentari

Vaš komentar