Konec košarkarske vojne? Dogovor med Fibo in evroligo

Košarka 10. Jul 202318:59 1 komentar

Košarkarsko javnost je razveselila novica - dolgotrajni pogovori med Fibo in evroligo so dosegli prve učinke. Prvi znak premirja je sprostitev koledarjev. V času reprezentančnih terminov Fibe tako ne bo več evroligaških tekem.

Razdor med Fibo in evroligo je zadnja leta metal sila slabo luč na evropsko košarko. Zaradi nesoglasij med obema organizacijama so najkrajšo potegnili igralci in navijači, vrsto let je namreč evroliga vztrajala pri svojem – naše tekmovanje se bo igralo tudi takrat, ko so na koledarju reprezentančne tekme.

Tako je tudi v minulih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo kopica ekip pogrešala nekatere svoje velike zvezdnike. Slovenska reprezentanca tako ni mogla računati na Žana Marka Šiška, Klemna Prepeliča in Mika Tobeyja. To se bo očitno v prihodnosti spremenilo, Fiba in evroliga sta namreč dosegli pomemben dogovor.

“Fiba in Euroleague Basketball se strinjata, da se bosta v sezoni 2023/24 izognila prekrivanju tekmovanj nacionalnih selekcij in klubov. Hkrati bosta v prihodnjih dvanajstih mesecih nadaljevala iskanje skupnih rešitev za dobro evropske in svetovne košarke. Drugih izjav strani zaenkrat ne bosta dali,” se glasi celotno skupno sporočilo za javnost.

Košarkarsko evroligo in vsa tekmovanja pod okriljem Fibe lahko ekskluzivno spremljate na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje