Sesuti francoski čudežni deček napovedal umik

Košarka 10. Jul 202318:15 0 komentarjev
Victor Wembanyama
Foto: Profimedia

Victor Wembanyama je zaključil s poletnim udejstvovanjem v ligi NBA. Po napornem letu, ko je bil praktično vsakodnevno pod drobnogledom celotnega sveta, je do začetka aktivnosti pred novo sezono napovedal umik iz medijskega prostora.

Po vnaprejšnjem dogovoru je 223 centimetrov visok Francoz na poletni NBA ligi odigral le dve tekmi. V prvo je sicer precej razočaral, a nato vse nadoknadil na drugem obračunu. Čeprav zgodovinsko gledano poletna liga še zdaleč ni primeren indikator za kariero v najmočnejši ligi na svetu, bo lahko Wembanyama na dopust brez dvoma odšel s precej bolj mirno glavo. Portlandu je v 27 minutah igre nasul 27 točk (met iz igre 9/14, za tri 2/4), 12 skokov in 3 blokade.

Po dvoboju je bil gost dveh košarkarskih legend. S pomočjo Kareema Abdula-Jabbarja ter Isaiaha Thomasa je po napornem obdobju strnil misli. “Danes sem zgolj novinec. Za seboj še nimam NBA tekme. Vsega se še moram naučiti. Res je, da na prvi tekmi poletne lige nisem vedel, kaj počnem na parketu. Najverjetneje bo tako tudi na naslednjih nekaj tekmah. A verjamem, da bom sčasoma nared za novo sezono. Sem še otrok in sem se pripravljen učiti,” zrelo za svoja leta razmišlja Wemby.

To je dokazal tudi z zavrnitvijo vabila na ekskluzivno zvezdniško zabavo, saj želi ohraniti zdrav bioritem, ki vključuje tudi pravilo, da že precej pred 22. uro odloži svoj mobilni telefon.

Foto: Guliverimage

“Najtežje se je naučiti, kako najbolje prispevati k zmagovanju. Tega se boš moral naučiti s svojimi košarkarskimi veščinami. To boš začel spoznavati že v pripravah na sezono, veliko te še čaka,” je Victorju dejal Kareem, šestkratni prvak lige NBA.

Vesel, da je vsega konec

Nekoliko je nanj vplivala tudi vsa pozornost, ki jo je deležen zadnje leto, predvsem v dneh pred in po naboru, kjer je bil pričakovano prvi izbor. “Zame je normalno, da se izboljšujem od tekme do tekme. Pred dvema dnevoma sem tukaj odigral šele prvo tekmo. Ob naboru sem imel res ogromno obveznosti. Zdaj moram le ujeti prave občutke. Do danes sta bila za mano dva treninga in ena tekma. Vse se šele začenja.”

S tekmo v noči na ponedeljek je sklenil 22-dnevno odisejado, ki se je začela v Franciji in nadaljevala v New Yorku na naboru. Sledil je let v San Antonio, kjer se je najprej spoznal z mestom in osebjem kluba, nato je večerjal v družbi legend Ostrog Tima Duncana, Manuja Ginobilija in Davida Robinsona. Sledil je let v Portland, kjer je imel posle s podjetjem Nike in se v San Antonio vrnil na prvi trening. Sledil je nov skok na letalo in polet v Las Vegas na poletno ligo, kamor je prispel šele 6. julija.

Pred premorom se bo znova vrnil v San Antonio, kjer ga čakajo še pogovori o njegovi prihodnosti v teksaški franšizi. “Vesel sem, da je vsega konec. Rad bi le igral košarko. Rad bi treniral, kajti to je moje življenje. Pogovoril se bom z Greggom Popovichem, poslušal bom, kaj mi bo imel povedati. Pripravljen sem se žrtvovati za ekipo. Na svetovnem prvenstvu ne bom igral, tako bom imel dva do tri odlične mesece. Verjetno bom izginil iz medijev, če sem povsem iskren,” je sklenil novi zvezdnik San Antonio Spurs.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!