Basket4kids: Vrani in Branik čakata na nasprotnika

sportklub

Prihajajoči konec tedna nas čakata še preostala dva slovenska kvalifikacijska turnirja Basket4kids. V soboto se bomo ustavili v Domžalah, v nedeljo pa v Sežani. Vabljeni, da si obračune ogledate v živo!

sportklub

 Potem ko so bili na Vranskem najboljši domači Vrani, v Slovenski Bistrici pa člani AKK Branik, bomo v Sežani in Domžalah dobili še preostala udeleženca slovenskega zaključnega turnirja Basket4kids.

V Domžalah (začetek bojev ob 11:00) se bodo ob domačem Helios Suns predstavili še KK Ljubljana, Slovan in Lastovka, dan kasneje v Sežani (začetek bojev ob 10:00) pa domača Mesarija Prunk Sežana ter Plama Pur Ilirska Bistrica, Hidria in Nova Gorica mladi.

Tudi tokrat si bo obračune v živo ogledal ambasador projekta Matjaž Smodiš. Nekdanji zvezdnik slovenske reprezentance in moskovskega CSKA-ja je bil nad videnim na prvih dveh kvalifikacijskih turnirjev navdušen in obenem izrazil prepričanje, da nas tudi v Domžalah in Sežani čaka zanimivo in nadvse pestro dogajanje.

Kaj o Basket4kids menijo trenerji?

Gašper Papež, KK Helios Suns: “Fantje že nestrpno prčiakujejo prvi turnir Basket4Kids. Gre za zanimiv projekt, ki bo otrokom ponudil veliko zabave, druženja in tudi tekmovalnih užitkov. V Domžalah se bomo potrudili, da bomo preostalim trem ekipam odličen gostitelj. Vsem skupaj želimo lepo soboto, čim bolj izenačene tekme, športno navijanje s tribun, na parketu pa nas se veselijo najbolj srčni in borbeni košarkarji.”

Marko Markovič, vodja mladinskega pogona KD Slovan: “Tekmovanje Basket4Kids pod okriljem Sportkluba je predvsem nekaj novega, predvsem pa odlično zamišljen projekt, ki bo klubom in mladim košarkarjem poleg novih košarkarskih izkušenj ponudil možnost povezovanja in druženja zunaj slovenskih meja. Vsem udeležencem želim veliko uspeha in zabave na in ob parketu!”

Luka Marolt, trener KK Lastovka Domžale: “Na turnir smo se prijavili, ker želimo otrokom zagotoviti neko novo izkušnjo, dodatne minute na igrišču in pa sproščeno tekmovanje, kjer bo poleg športa prisotno še druženje z igralci in tudi trenersko povezovanje. Želimo si, da bi otroke prišli podpreti tudi starši in ostali družinski člani saj tako ustvarjamo tudi lepe družinske spomine.”

Mario Gerjevič, vodja mladinskega pogona KK Mesarija Prunk Sežana: “V KK Mesarija Prunk Sežana smo zelo veseli da ste nas povabili k sodelovanju kot nagrada za dobro delo v mladinskemu pogonu. Letos imamo v naših vrstah rekordno število mladih košarkarjev iz Sežane in Dutovelj. Prepričan sem da se bomo izkazali kot dobri domačini in organizatorji turnirja, ki naj bi bil dodatna motivacija našim igralcem za redno in vztrajno treniranje tudi v prihodnosti. Želim si dobrih tekem, naj igralci pokažejo vse kar znajo in gledalci naj uživajo v izjemnih potezah naših mladih košarkarskih talentov.”

Zoran Lazarevski, trener KK Mesarija Prunk Sežana: “Kot trener KK Mesarija Prunk Sežana sem zelo vesel, da ste naš klub in našo ekipo povabili na to zelo lepo organizirano tekmovanje. Z veseljem se ga bomo udeležili in komaj čakamo, da se tekme začnejo. Igralci naše ekipe so zelo lepo trenirali skozi celotno sezono in zato nas je klub nagradil z organizacijo turnirja v našem kraju. Prepričan sem, da se bodo vsi igralci potrudili maksimalno in uživali v tem tekmovanju.”

Marko Šircelj, trener KK Plama Pur Ilirska Bistrica: “Izredno smo zadovoljni, da bomo prisostovali v krstni sezoni B4K in se s tem vgravirali v zgodovino tekmovanja. Nedvomno spodbujamo takšne projekte, saj omogočajo našim igralcem in vsem v klubu dodatne izkušnje. Naše pričakovanje na turnirju je samo eno; “Have Fun”. Naši varovanci bodo imeli lepo priložnost vzpostaviti nova poznanstva, v živo bodo spoznali legendo evropske košarke, Matjaža Smodiša in se prvič potili pred kamerami. Fantje že nestrpno čakajo, da si nadenejo drese B4K.”

Sašo Kavčič, trener KK Hidria: “V košarkarskem klubu Hidria košarkarji že z nestrpnostjo pričakujejo turnir Basket4kids v organizaciji Šport kluba, ki se bo odvil ta konec tedna v Sežani. Od turnirja v tekmovalnem smislu ne pričakujemo veliko, saj se zavedamo, da bomo na tem turnirju najmlajša in hkrati najmanj izkušena ekipa. Kjlub temu v nobeno tekmo ne bomo odšli z belo zastavo, saj se zavedamo tudi naših kvalitet. Ob dobrem dnevu lahko tudi presenetimo. Vsem ekipam želim lepo košarkarsko obarvano nedeljo v Sežani in čim več lepih akcij na parketu.”

Jan Zavrtanik, vodja pionirskega pogona in trener KK Nova Gorica: “Veseli smo, da smo lahko del tako velikega in odmevnega projekta. Povabilo k sodelovanju je za nas velika čast, hkrati pa tudi stimulacija za nadaljnje, upam da še boljše delo z našim podmladkom, ki raste iz dneva v dan, saj nam vse več staršev zaupa svoje otroke. Za igralce bo to nova, dodatna izkušnja na poti proti košarkarski odraslosti.”

Konec marca zaključni turnir
Konec meseca marca nas s prenosom na programih Sportkluba čaka še slovenski zaključni turnir, na katerem bo znan veliki zmagovalec in potnik na Final4 Evrolige v Beograd. V srbski prestolnici bo potekal tudi sklepni turnir vseh najboljših ekip iz regije in podmladkov ekip, ki se bodo pomerile za naslov najboljšega na stari celini.

Basket4kids, razpored:

Domžale, 03.03.2018:
Helios Suns
KK Ljubljana
Slovan
Lastovka

Urnik tekmovanja s pričetkom prve tekme ob 11:00:
Helios Suns – KK Ljubljana
Slovan – Lastovka
Otvoritev
Helios Suns – Slovan
KK Ljubljana – Lastovka
KK Ljubljana – Slovan
Helios Suns – Lastovka

Sežana, 04.03.2018:
Mesarija Prunk Sežana
Plama Pur Ilirska Bistrica
Hidria
Nova Gorica mladi

Urnik tekmovanja s pričetkom prve tekme ob 10:00:
Mesarija Prunk Sežana – Plama Pur Ilirska Bistrica
Hidria – Nova Gorica mladi
Otvoritev
Mesarija Prunk Sežana – Hidria
Plama Pur Ilirska Bistrica – Nova Gorica mladi
Plama Pur Ilirska Bistrica – Hidria
Mesarija Prunk Sežana – Nova Gorica mladi