Basket4kids: V Bistrici najboljši Branik

sportklub

Potem ko smo v soboto na Vranskem več kot uspešno začeli s kvalifikacijskimi boji Sportklubovega projekta Basket4kids, smo v nedeljo v Slovenski Bistrici dobili že drugega udeleženca slovenskega zaključnega turnirja. Po šestih zanimivih obračunih so se zmage veselili člani AKK Branik.

S ciljem, da najmlajšim vlije dodatnega poguma, da se posvetijo košarki, je Sportklub začel projekt Basket4kids, ki se je v soboto s prvim kvalifikacijskim turnirjem na Vranskem začel tudi v Sloveniji. Prvo vstopnico za nastop na zaključnem turnirju so si zagotovili Vrani iz Vranskega, na drugem turnirju v Slovenski Bistrici pa so največ pokazali člani AKK Branik.

Zanimive košarkarske obračune si je s tribun tudi tokrat ogledal ambasador projekta Basket4kids Matjaž Smodiš, ki je na ogled postavil evroligaško trofejo, ki jo je osvojil z moskovskim CSKA-jem.

https://www.instagram.com/p/BfWeo7DhU5A/

V Slovenski Bistrici smo skupno videli šest zanimivih obračunov. Zmage se je veselil AKK Branik. Člani mariborskega kluba so na prvi tekmi z 29:22 odpravili domači KŠ Sani Bečirović, na drugi tekmi so “povozili” KK Radenska Creativ (50:22), na zadnji tekmi turnirja pa so morali priznati premoč KK Zlatorog s 36:34, vendar so se kljub temu veselili prvega mesta, saj bi morali Laščani za osvojitev prvega mesta slaviti z več kot štirimi točkami razlike.

Ravno Laščani so osvojili končno drugo mesto, na tretjem so končali člani KŠ Sani Bečirović, medtem ko je KK Radenska Creativ zasedla četrto mesto.

sportklub
sportklub
sportklub
sportklub
sportklub
sportklub
sportklub
sportklub
sportklub
sportklub
sportklub
sportklub
sportklub
sportklub
sportklub
sportklub
sportklub
sportklub
sportklub
sportklub
sportklub
sportklub

Pred finalom še v Domžale in Sežano
Basket4kids (nastopajo igralci ddo 13-leta starosti) se nadaljuje 3. in 4. marca v Domžalah oziroma Sežani, ko bomo dobili še preostala dva udeleženca slovenskega zaključnega turnirja, na katerem bo znan veliki zmagovalec in potnik na Final4 Evrolige v Beograd (18. do 20. maj). V srbski prestolnici bo potekal sklepni turnir vseh najboljših ekip iz regije in podmladkov ekip, ki se bodo pomerile za naslov najboljšega na stari celini.

Basket4kids, Slovenska Bistrica, 18.02.2018:

1. AKK Branik
2. KK Zlatorog
3. KŠ Sani Bečirović
4. KK Radenska Creativ

KŠ Sani Bečirović : AKK Branik 22:29
KK Zlatorog : KK Radenska Creativ 36:21
KŠ Sani Bečirović : KK Zlatorog 44:41
KK Radenska Creativ : AKK Branik 20:55
KK Radenska Creativ : KŠ Sani Bečirović 25:54
KK Zlatorog : AKK Branik 36:34