Košarkar Sacramenta priznal umor prostitutke

Košarka 20. Dec 202310:24 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Nekdanji NBA košarkar Chance Comanche je svojo kariero športnika več kot očitno že zaključil, potem ko na površje prihajajo nove informacije o njegovem groznem dejanju. Comancheju, ki ima v svojem življenjepisu tudi nekaj minut v dresu Portlanda, bo kmalu odvzeta prostost, saj mu je policija dokazala umor dekleta v puščavi zvezne države Nevada.

Comanche naj bi policiji priznal svojo vlogo pri umoru 23-letne Instagram zvezde Marayne Rogers, dekleta iz Washingtona, katero so kriminalisti deset dni iskali in dele njenega telesa našli v puščavi.

Nekdanji član franšize Kings je možem postave priznal svoje dejanje in poleg tega razkril tudi podrobnosti načrtovanja zločina, poroča televizijska mreža Fox. Pri sprevrženem dejanju je 27-letnemu Comancheju pomagalo njegovo dekle Sakari Harnden. Košarkarja je policija zadržala v priporu, brez možnosti pologa varščine. V torek ga na sodišču v Sacramentu čaka zaslišanje.

Vse to zaradi zlate ure?

Comanche je sicer nekdanji študent univerze Arizona, leta 2017 se je prijavil na nabor, a ga nobena ekipa ni izbrala, tako da se je najprej preizkusil v razvojni ligi, kjer je nosil drese moštev Memphis Hustle, Canton Charge, Enid Outlaws, se leto dni mudil v Turčiji pri Ankari ter se potem vrnil v ZDA in nastopal za Stockton Kings. Eno tekmo je odigral tudi kot član Portland TrailBlazers (7 točk).

Ko se je umor zgodil, je bil Comanche član razvojne ekipe Sacramenta (Stockton Kings). Sodeč po podatkih policijske preiskave, je zločin s svojim dekletom, 19-letno Harnden storil takoj po gostovanju kraljev v Las Vegasu 5. decembra. Izginotje Rogers so njeni delodajalci prijavili dva dni kasneje.

Comanche je FBI priznal, da sta bili Harnden in Rogers v sporu zaradi Rolexove ure, zato sta se z dekletom odločila svojo žrtev odpeljati daleč stran in jo ubiti. Ker je bila Rogers po poklicu prostitutka, sta ji ponudila spolni odnos v avtu, pri čemer bi jo zvezala in ji za to nudila plačilo 1000 ameriških dolarjev.

Comanche na tekmi proti Golden State Warriors v dresu Portlanda (desno); FOTO: Profimedia

Ko so prispeli v samoto, nekoliko izven ‘igralniške Meke’, je žrtvi Comanche roke zvezal s HDMI kablom, Harnden pa jo je z golimi rokami zadavila. Njeno negibno truplo sta nato odvrgla na jugovzhodnih obronkih Vegasa in ga skušala prekriti s kamenjem. Ob preiskavi je košarkar kriminalistom na zemljevidu pokazal točno lokacijo in se na tak način predal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!